Остап Семерак Міністр Кабінету міністрів

Позиція

Позиція Міністра Кабінета Міністрів щодо відомостей, викладених у блозі Урядового Уповноваженого з питань антикорупційної політики Тетяни Чорновол у виданні «Українська правда»

Позиція Міністра Кабінета Міністрів щодо відомостей, викладених у блозі Урядового Уповноваженого з питань антикорупційної політики Тетяни Чорновол у виданні «Українська правда».

Дійсно, саме я зняв з порядку денного засідання Уряду 13 серпня затвердження Урядового законопроекту про створення Національної служби протидії корупції. Вважав неетичним дискутувати це питання без присутності автора, у день похорону чоловіка Тетяни Чорновол. При цьому наголошую: Уряд однозначно винесе на засідання обговорення законопроекту, як тільки пані Тетяна буде готова його представити. Моя особиста думка – парламент має ухвалити за основу саме цей документ, і ідея законопроекту має бути збережена.

Керівником управління корупційних ризиків Секретаріату Кабінету Міністрів дійсно призначений Андрій Жовнер. До цього він працював в прокуратурі. Кандидат пройшов перевірки у відповідності до закону, і жодних заперечень щодо призначення ні відповідними органами влади, ні громадськими організаціями не надавались. Пропозицій по кандидатурам на цю посаду Урядовий Уповноважений не надавала.

Щодо оціночноі діяльності. Ще наприкінці березня я звернувся до Прем'єр-міністра щодо врегулювання цього питання. Фонд Держмайна під керівництвом Рябченка місяцями не виносив це питання. Тоді Постанову підготував Мінюст, і вона відразу ж надійшла на розгляд Урядового Комітету. З відповідними висновками вона потрапить на найближче засідання Кабінету.

Жодних скорочень в офісі Уповноваженого я не проводив.

Реально мене збентежило звинувачення у підігруванні інтересам Бойко, бо маю з ним свою війну. Ще будучи депутатом, а потім і не будучи ним, я провів десятки зустрічей в Україні і за її межами, намагаючись перетворити справу «вишок Бойко» на першу публічну міжнародну справу, де були б покарані винуватці та повернуті кошти Україні. За моїм поданням заморожені рахунки у латвійському банку, куди переводились кошти за «вишки». Там же відкрито кримінальне впровадження. Я ініціював перевірку нашою Генпрокуратурою діяльності пана Ясюка, і він не очолив «Укртрасгаз». Цю війну не закінчено, але всі винуватці афери з «вишками» мають бути покарані. І не без допомоги Тетяни.

Тим не менше, жодних образ до Тетяни Чорновол не маю. Чесно кажучи, її розумію. Мені теж іноді хочеться плюнути і піти. Вважаю, що всі члени Уряду, в тому числі і Уповноважена, мають зціпити зуби та працювати на країну. Крок за кроком. День за днем. Сподіваюсь, Уряд не прийме відставки Уповноваженого з питань антикорупційної політики. І нам разом вдасться реалізувати задумане.

Ще раз щирі співчуття Вам, пані Тетяно.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: