Остап Семерак Міністр Кабінету міністрів

Школам потрібна нова програма військово-патріотичного виховання

Цього тижня педколектив однієї Київської школи запросив мене на розмову про стан військово-патріотичного виховання учнівської молоді в Україні

Цього тижня педколектив однієї Київської школи запросив мене на розмову про стан військово-патріотичного виховання учнівської молоді в Україні.

Сьогодні на військову підготовку в 11 класі виділено 17 годин. І це на рік. Матеріальна база слабенька, практики нема. Нормативи фізично-спортивної підготовки мінімізовані. Раціонально-патріотичне виховання факультативне.

На зустрічі були ще інші батьки дітей, які виявилися кадровими військовими, правоохоронцями, психологами. Обговорити концепцію нової програми, яка може поєднати години фізкультури, військової підготовки та класні виховні. Загалом назбирається понад 200 годин на рік.

Скоро будемо мати проект нової програми, яку запропонуємо Уряду для доопрацювання та термінової імплементації в школах.

Проросійський режим Януковича нищив не лише українську армію. Вони ліквідовували патріотизм, спотворювали історію та заморожували свободу.

Ініціатива педагогів Київської школи надихає. Кожен має робити все можливе на своєму місці. Ми домовилися про план спільних дій. Вірю, що вже з 1 вересня МОН може запровадити в школах ефективну програму українського військово-патріотичного виховання.

Слава Україні!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: