Сергій Власенко Народний депутат України

Технологію «потрібна перемога в першому турі» замінили на іншу

Декілька слів про набридливу тезу «про об'єднання всіх з усіма заради....»

Декілька слів про набридливу тезу «про об'єднання всіх з усіма заради....»

По-перше- це чиста ПіАр технологія.

В історіїї України вже був період, коли всіх закликали об'єднатись навколо Президента, який збирається проводити реформи. Його "забороняли" критикувати. Говорили: «Скільки можна сваритись. Давайте об'єднаємось навколо Президента. Він мудрий, він професійний. Він проведе реформи і приведе Україну до процвітання»

Звали того Президента - Віктор Янукович. А риторика ця лунала СКРІЗЬ в лютому-березні 2010 року. Хто не пам'ятає - подивіться повідомлення та заяви тих часів. До чого це привело - всі і так знають.

Я глибоко переконаний, що об'єднуватись треба не навколо Президентів, Прем'єрів та лідерів партій. Об'єднуватись треба навколо ПРИНЦИПІВ і ЦІННОСТЕЙ. Та навколо спроможності ці цінності захищати. Якщо ти готовий за свої переконання сісти до в'язниці, то це одне. Якщо ти "за свої цінності" готовий бути міністром в уряді Януковича, то це повірте, трохи інше.

Неможливо об'єднуватись із людьми, які сповідують різні цінності щодо стратегічних питань розвитку держави. Тут можна було об'єднуватись ПРОТИ (наприклад проти Януковича), але НЕ МОЖЛИВО об'єднатися за.

Такими засадничими, стратегічними питаннями навколо яких треба об'єднуватись сьогодні я вважаю:

1. Спосіб подолання російської військової агресії на Сході України.

Я вважаю, що треба припинити робити із себе варьята та визнати, що ніякого перемир'я немає. Треба НЕГАЙНО вводити воєнний стан на частині Донецької та Луганської області. Треба створювати Ставку Верховного Головнокомандувача, як спосіб організації держави під час військової агресії. Я проти будь-яких спеціальних статусів для цих регіонів, оскільки це по-суті передача цих територій під контроль Путіна. Я проти амністії для тих, хто вбивав, гвалтував та калічив українців та українок під час війни на Сході. Я за те, щоб українська оборонка негайно поставила зброю українським військовим, а не продавала її за "комерційними" контрактами. я проти здачі хочам сантиметра української землі.

Скажіть, як я можу "об'єднатись" із тими, хто сповідує інші цінності? З тими, хто в часи, коли наших дітей забирають на фронт по мобілізації (яка, до біса мобілізація під час АТО?????), своїх дітей вілправляє кандидатими в депутати?

2. Приєднання до ЄС.

Я за НЕГАЙНЕ і В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ застосування (імплементацію) Угоди про Асоціацію з ЄС. Бо вважаю, що це стратегічне питання для держави. І аргумети Януковича про те, що "а давайте почекаємо іще рік чи два бо щось там нам не підходить" я НЕ сприймаю категорично, навіть, якщо вони звучать із уст вже іншого Президента.

Скажіть, як я можу «об'єднатись" із тими, хто ШТУЧНО затягував ратифікацію угоди, що привело до відкадання її застосування? Про що ще ці люди далі» домовляться" з Путіним?

3. Проведення реальних реформ.

Можна багато говорити про "2020", "2525", "5050" тощо. Але при цьому не звільняти ОЧЕВИДНО корумпованих генералів та прокурорів. І як я можу "об'єднатись задля України", наприклад із прокурором Даниленком або його шефами?

4. Вступ до НАТО

Я вважаю, що сьогодні це єдина система колективної безпеки, яка дозволить Україні спокійно почувати себе "під боком" у Путіна. Міф про дружнього старшого брата, про братні народи - луснув, як мильна бульбашка.

То скажіть, як я можу «об'єднуватись» із тими, хто вважає, що найкращій захист України - це не вступ до НАТО, а перемовини із ДНР та ЛНР (навіть не з Путіним)?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: