Сергій Власенко Народний депутат України

Чому потрібно ліквідувати Печерський суд

Хочу прокоментувати свою повторну ініціативу, щодо звернення до Президетна Украіни із закликом ліквідувати Печерський та Київський міський адміністративний суди

Хочу прокоментувати свою повторну ініціативу, щодо звернення до Президетна Украіни із закликом ліквідувати Печерський та Київський міський адміністративний суди:

1. Чи треба проводити справжню, глибоку реформу судової системи? Беззаперечно так.

2. Чи робиться щось зараз для проведення такої реформи? Очевидно, що ні. І натяку немає.

3. Чи є ліквідація Печерського суду «найкращим способом вирішити проблеми судової системи»? Очевидно що ні. Ця дія взагалі не вирішує глобальних проблем цієї системи.

4. Чи є однаковими Печерський суд та, наприклад, якийсь Голопупінський суд. На моє глибоке переконання - не однакові. Печерський суд періода Януковича спеціально укомплектовувався та використовувався для здійснення політичної розправи над опонентами режиму Януковича. Вони (судді цього суду) робили це нахабно, брутально і з насолодою. В цьому принципова відмінність. Так само і з адмін судом Києва.

5. Ці суди - це суди-символи. У нас навіть з'явився термін «Печерське (Печерне) правосуддя». Як Бастілія у Франції. На момент руйнації Бастіліі, вона майже не виконувала функції тюрми, але була очевидним символом. Так само і Печера і адмін суд Києва.

6. При цьому не пропоную переводити цих суддів до інших судів. В рамках закону «Про справедливий суд» нехай проходять переатестацію. І за наслідками переатестаціі - на дембель. Або до цугундера. В залежності від того, хто на що «напрацював». При цьому, на підставі індивідуальної відповідальності, як цього вимагають демократичні стандарти.

7. Повторно подати проект постанови мене спонукали останні дії суддів цих судів, або навіть точніше цих судів вцілому: «страйк» ВСІХ суддів Адмін суду Києва на підтримку бєспрєдєльщіка Кузьменка і «неможливість» (небажання?) ВСЬОГО складу Печерського суду розглядати справу «Беркутівців».

Ще раз зазначу - це не замінник, не спосіб і навіть не елемент судової реформи. Це руйнація символів. Це руйнація монументів Януковичу і його системі, які не лише стоять в самому центрі Києва , а й активно продовжують виконувати заповіт диктатора, що втік.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: