Сергій Власенко Народний депутат України

Ось така «реформа» судоустрою

Нічого не змінилось і боюсь, що змінюватись не буде

Нічого не змінилось і боюсь, що змінюватись не буде: незважаючи на вимоги закону про обрання до Вищої Ради Юстиції «визнаних фахівців у галузі права із бездоганною репутацією», БПП висунув свого партійного юриста (маловідомого навіть юридичній громадськості), а НФ - суддю, яка хоч і відпустила майданівців під домашній арешт в січні 2011 (що звичайно само по собі заслуговує на повагу і було вчинком), але з грудня 2010 року по січень 2014 року (тобто ВЕСЬ час режиму Януковича) була ГОЛОВОЮ Оболонського суду , яку «призначив» Портнов. Це що був чесний і справедливий районний суд весь той час? Чи він так само обслуговував владу, як і всі інші?

На пропозицію «Батьківщини», яку підтримала «Самопоміч» про те, що треба спочатку узгодити кандидатів всіма фракціями коаліції із числа реальних визнаних фахівців в галузі права, а лише потім їх висувати, нам відповіли, що це «наша політична квота» і «не розхитуйте коаліцію». Ось така «реформа» судоустрою і ось такий «їх справедливий» суд. Знову партійні квоти, політична доцільність і гасла про спільну відповідальність.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: