Андрій Шкіль Народний депутат України 4-6 скликань

Малопомічене 100-ліття смерті Франца-Йосипа

Очікував вчора відчутнішої активності через 100-літні роковини смерті Франца-Йосипа.

Австрійськиий імператор був владоможцем для українців довше за будь-кого. І звісно, заслуговує на більше ніж дві згадки, хай навіть написані талановитими авторами.

До того ж Цісар заслуговує й на упам'ятнення ві Львові, для котрого достатньо прислужився сам і керована ним держава. Наступні владоможці і владоможики лише відбирали/користалися зробленим за Франца-Йосипа.

Користаються й зараз. Тяжко уявити той же турпотік до Хмельницька, Житомира, навіть Києва, при всій до них повазі і любові. Тож ті хто збирає приємний профіт від турвізитів могли би віддячити тому, хто побав про вписання Львова до переліку європейських міст. І бодай архітектурно, Львів і надалі там де його залишив Цісар.

Мазох - вдало вписався у туристичну мапу міста, а він лише того й зробив, що народився ві Львові й добре чувся бо за це тоді подбала Австрійська імперія.

Звісно аби нинішній Відень видава українцям карту австріяка - вдячних нащадків раптово побільшало, але ця сучасна Австрія хіба культурно пропонує співпрацювати, а профіту різна там культура не дає.

Доброю річчю, було би й українського амбасадора у Австрію призначати вихідця з підмандатних земель, як данину минулому. Істоти теж різні на теренах колишнього Королівство Галичини та Володимирії, а мотивація була би визначальною особливостатусною.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: