Зорян Шкіряк Радник глави МВС

Генпрокуратура публічно принизила президента Путіна…

У Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних та кримінальних справ. Під час розгляду касації у «газовій справі» Юлії Тимошенко...

... у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних та кримінальних справ. Під час розгляду касації у «газовій справі» Юлії Тимошенко.

Сьогодні був в суді. Уважно слухав виступ представника Генеральної прокуратури України пані Дрогобицької .

Відразу скажу, що нічого спільного з процесуально-правовими реаліями цей спіч не мав.

Це був епос, новела, художнє оповідання… Все, що завгодно, тільки не виважений юридичний документ. Фікція. Жодних доказів, жодних доведених фактів, суцільне «масло-масляне».

Дуже відчувалося, що прокурор Дрогобицька читала це вперше. Хвилювалася, запиналася, плутала цифри, дати і т.д. Мабуть не встигла ознайомитись, бо скоріш за все, отримала його напередодні сьогоднішнього засідання. Переконаний, що як і минулорічні виступи продажних Кіреєєво-Фролових-Микитенків у Печерському суді, написаний він був в АП, під особистим патронатом головного «смотрящего» за українськими судами, паном Портновим.

Не буду вдаватися в подробиці та наповнення самого документу, нема про що говорити. Але зупинюся на кількох, на мій погляд, унікальних деталях цього «шедевру».

Так от, за словами пані Дрогобицької, в січні 2009-року, Юлія Тимошенко «змусила прем,єр- міністра РФ Путіна вийти на прес-конференцію» ( цитую дослівно)… ЗМУСИЛА ПУТІНА!!! Хтось може собі уявити як?

Особисто для мене, слово «змусила» має чіткий зміст, який може нести в собі ознаки певних насильницьких дій, шантажу, залякування і т.д. Тобто, за версією ГПУ, Путін не хотів йти, «відбивався, ховався», але Тимошенко, все-одно, його «дістала» і таки змусила вийти з нею на цю прес-конференцію. А як інакше це можна зрозуміти?

Якщо вірити українським прокурорам, то, виявилося, що російський «цар-батюшка» слабохарактерний і кволий. Повелителя величезної імперії дуже просто «обламала» тендітна, красива жінка. І дарма, що вона прем,єр-міністр сусідньої держави. Щоправда, ГПУ промовчала яким чином вона це зробила? Наприклад, я не уявляю як Путіна можна до чогось примусити? Батогом вона його гнала на цю прес-конференцію, чи що?

І сміх і гріх. На мій погляд, такою заявою ГПУ публічно принизила нинішнього президента Російської Федерації Володимира Путіна. Бо, як виявилося, не такий він вже й твердий і незламний. Не знаю, але щось мені підказує, що його реакція на такі дивні «заготовки» Януковича може бути неоднозначною…

Вразив ще один «перл» прокурора Дрогобицької . Під час виступу, вона 5!!! разів повторила, що адвокати Тимошенко усіляко намагалися уникнути кримінальної відповідальності… Поясніть, а як це? Це ж нонсенс. Адвокати не були підсудними, проти них не було порушено будь-яких кримінальних справ. То від якої відповідальності вони намагалися ухилитися? Маячня та й годі. Власне, як і весь цей судовий фарс.

Одним словом, фантазіям прокурорів немає межі. І це вже давно нікого не дивує. Прикро те, що з кожним днем поняття дотримання професійної процесуально-юридичної етики в Україні знищується. Саме завдяки ось таким продажним прокурорам і суддям.

Наразі, суд, на не визначений термін, взяв паузу для написання рішення. Я переконаний, що оголошено воно буде після 11 вересня. Саме в цей день повинно відбутися чергове засідання в Харкові у «справі ЄЕСУ». За результатами цього дійства і буде прописано їхній вирок. Втім, нічого хорошого і схожого на реальне дотримання законності очікувати не варто. Судово-правовий шабаш відносно лідера української опозиції продовжується і набуває нових негативних ознак.

Зупинити це свавілля і визволити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та всіх політв,язнів можливо тільки після нашої перемоги на парламентських виборах в жовтні. Саме це зможе гарантувати українському народу остаточне звільнення від окупаційного, кримінального режиму Януковича.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: