До антифашиста Колісниченка доходить, як до жирафи

Сьогодні відомий депутат-антифашист опублікував блог, від якого ворушиться волосся. Причому ворушиться у різні боки

Сьогодні відомий депутат-антифашист опублікував блог, від якого ворушиться волосся. Причому ворушиться у різні боки. Заголовок там такий: «С Днем освобождения Украины от фашистских захватчиков!». Очевидно, що йдеться про італійських фашистів, бо інших у світі не було.

Пройдемося ланцюжком далі.

Якщо для Колісниченка святом є лише визволення України від військ окупаційної італійської 8-ї армії, яка базувалася головним чином на південному сході України, то намагання затерти у пам’яті українського люду визволення його від а) німецьких нацистських військ; б) угорських хортистських; в) словацьких глінковицьких (вибачте, сам тільки що придумав, бо у тодішній Словаччині правляча партія називалася Глінкова Народна Партія) та г) румунських легіонерських (або «залізногвардійських», як кому більше подобається) – межує із запереченням вироку Нюрнберзького трибуналу.

Чи до лиця таке значному члену правлячої Партії регіонів?

Ну, добре, переводить людина стрілки на Італію, вигороджуючи Німеччину, Словаччину, Угорщину та Румунію. Може, їй так хочеться. Або бізнес в тих країнах чи ще щось.

Але ж! У блозі пишеться, що потрібно святкувати 28 жовтня 1944 року, а 8-му італійську армію Беніто Муссоліні вивів із Радянського Союзу і розформував на початку 1943-го.

Це ж якої довжини шия має бути у жирафи, щоб інформація до неї доходила із запізненням у півтора роки?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: