Юрій Сиротюк Громадсько-політичний діяч

Чому Аваков вимагає додаткових диктаторських повноважень для поліції

За два з половиною роки Аваков сконцентрував неймовірні повноваження

Отримав тотальний контроль над поліцією, Держприкордонслужбою, МНС, Нацгвардією, частиною добровольчих батальйонів.

Бюджет МВС у 2016 році сягнув небаченого розміру і навіть в умовах війни перевищує видатки на Міноборони.

Однак концентрація повноважень і фінансів не привела ні до росту безпеки громадян, ні до зменшення злочинності і, на жаль, перетворилася на концентрацію безвідповідальності очільника МВС.

Окрім того, саме в надрах керівництва МВС зародилася дуже підла схема.

Спочатку було свідомо зупинено люстрацію в МВС та допущено інфільтрацію у структури МВС кримінальних злочинців. Маю право це стверджувати, бо пам’ятаю як ретельно вивіряли і бракували кожну кандидатуру до батальйону «Січ». Коли за найменший спротив владі Януковича і сфабриковану політичну справу до батальйону не брали вишколених, мотивованих і патріотичних людей. А от «мурчащім» і рецидивістам дорогу було відкрито. Тому не допускаю, що фактичні рецидивісти потрапили в структуру МВС помилково.

Якщо пригадати, що одразу після Революції влада дала частині революційного активу свідомо втягнутися в кримінальні злочини, а на війні створила умови для уможливлення військових злочинів, то план криміналізації силових структур і втягнення революційного активу в кримінал був зумисний.

Щоб з одного боку, тримати на короткому повідку людей, яких свідомо замазали у кримінальні злочини, а з іншого – мати в розпорядженні осіб, які здатні виконати незаконне розпорядження.

Паралельно з цим після Майдану почалася масована і добре організована кампанія цькування активістів та наступ на конституційні та природні права громадян.

Пригадуєте, як 21 квітня 2016 року на очах в очільника Київської поліції було побито озброєними зеленими чоловічками депутатів Київради.

Згодом під час параду меншин на очах Хатії Деконаїдзе було зухвало побито Тараса Корніюка – рекордсмена Книги рекордів Гіннеса. Лише за спробу словесно висловити свою позицію неприйняття наступу на традиційні цінності.

Згодом під час походу Мордора – Моспархату на Київ було затримано ветеранів московсько-української війни та нардепа першого скликання (одого з батьків-засновників відновленої держави) Олександра Гудиму.

В усіх випадках поліція використовувала презумпцію вини затриманих.

Тепер Аваков вимагає додаткових диктаторських повноважень.
Може, для того, щоб боротися з Путіним? Ні. Для того, щоб загнати в стійло і колонізаційне ярмо українську націю…

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: