Юрій Сиротюк Громадсько-політичний діяч

Від кого обороняється влада, яку привів Майдан?

Поліція на Майдані
Фото: Тиждень

Слизький смердючий страх отруював повітря Києва в третю річницю Революції Гідності.

Страх виповзав з Банкової і заражав все навколо. Він заповзав у кожну щілинку, під кожний під'їзд у центрі міста. Гіперболізований огидний страх, що матеріалізувався невиданою кількістю правоохоронців і спецслужбістів всіх мастей, що заполонили Київ.

Спецура в повному обладунку і тіхарі всіх мастей трубіли какофонію рацій і лише концентрували, резонували і в вигляді рапортів примножуючи повертали страх на Банкову.

Кого боялися в цей день? Може розвідка доповіла, що це Путін нарешті насмілився реалізувати свою погрозу і напасти на Київ? Може боялися десантування ворожих сил у Печерському кварталі? Або штурму спецпризначенцями ГРУ Адміністрації Президента? Та ні.

Панічно боялися українців, що прийдуть в центр згадати буремні події трьохрічної давнини. полеглих побратимів. невиконані обіцянки. Страх повторити долю Януковича вчора штовхав владу на безглузді заходи безпеки від народу, який її обрав.

Схоже цей страх Банковій навіювали силовики, передусім з Богомольця, щоб довести Президенту свою незамінимість, щоб загнати і контролювати його у пастці власних страхів.

Вчора Аваков грав білими і чорними. Ходив правоохоронцями різних мастей і виставляв псевдозагрози у вигляді прикуплених піднеВільних людей і зсучених псевдосотників Майдану. Аваков наступав і обороняв Банкову і заганяв її в патову ситуацію.

Формував симулякр революції і намагався дискредитувати її, подавши її як сліпий бунт. Змінити якісні революційні зміни - погромами і бунтами.

Вчора план Авакова працював на повну. Особливо стосовно Банкової. Цей страх можна було б вилікувати вийшовши до людей. Пройтися без надмірної охорони Інститутською. Побачити людей і почути їх, які б гіркі не були їхні слова. Зрозуміти свою долю і перспективи.

Бо Революція незмінно буде. Незалежно від шулерських спроб нинішніх кукловодів її дискредитувати. Революція як здобуття державності української нації. Як встановлення національної і соціальної справедливості. І її мультиплікуванням страху не зупиниш.

Р.С. Вчора ввечері на Інститутській зустрів подружжя Супрунів. Уляна Супрун нині є представником Майдану в уряді, і вона, на відміну від інших, не боїться бути зі своїми побратимами на Майдані. Саме тому ведеться така шалена дискридетаційна робота проти неї...

А ще мене неприємно здивував факт ретельної оборони Київради. Забарикадовані вхідні двері і виїзд на вулицю. Від кого обороняється влада, яку привів Майдан?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: