Оксана Сироїд Віце-спікер Верховної Ради

Судді втратили відчуття самозбереження

Намагалася захистити життя та здоров’я суддів – переконати відправити у відставку суддів вищої інстанції без права обіймати посаду в подальшому і перепризначити хоча б суддів апеляційних судів і київських судів першої інстанції.

Намагалася захистити життя та здоров’я суддів – переконати відправити у відставку суддів вищої інстанції без права обіймати посаду в подальшому і перепризначити хоча б суддів апеляційних судів і київських судів першої інстанції.

Судді традиційно опиралися:

«Не завжди саме судді винуваті, це ж не вони затримували активістів Майдану, не вони складали на них адміністративні протоколи, не вони били людей».

Ні. Судді лише давали дозвіл на арешт невинних людей та забирали права на підставі підроблених протоколів. «Святі» люди.

«Давайте дивитися об’єктивно на речі і не робити крайніми лише суддів. Хіба немає корупції серед медичних представників, працівників освіти, і хіба сантехник не бере 20 грн., коли приходить до вас?»

Є. Корупція тому й існує, що її наявність неможливо довести в українському суді. І наявність корупції - це доказ, передовсім, неспроможності судової системи.

"Серед суддів є порядні та професійні люди."

Можливо. Але ми не чули жодної заяви до прокуратури від "порядного" та "професійного" судді про факти тиску та корупції, які відомі всім. А це - ані порядно, ані професійно.

Таке враження, що судді втратили відчуття самозбереження. Вони відмовляються визнавати просту річ: представники судової влади, як і будь-якої влади, яка втратила легітимність через тотальну зневіру людей, має піти геть. Інакше її винесуть геть. Результат буде однаковий, різнитиметься лише спосіб у який це відбудеться – добровільно чи примусово.

І наостанок.

«Ми ж нічого не можемо з собою зробити. Як мовчали, так і мовчимо. Як ходили на уклін, так і ходимо. З нас нічого не буде...» - сказала мені якось суддя одного з вищих судів. Одна з небагатьох, хто усвідомлює, на що перетворилися суди і судді і готова нести відповідальність за себе та своїх колег.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: