Оксана Сироїд Віце-спікер Верховної Ради

Україна перетворюється в «гібридну» державу

У нас не тільки гібридна війна, у нас і мирний процес також «гібридний»...

У нас не тільки гібридна війна, у нас і мирний процес також «гібридний»: домовились про повне припинення вогню, виконуючи ці домовленості, спостерігаємо як росіяни займають українські селища, і з гонором про це мовчимо.

І «мовчання ягнят» знову всеосяжне: мовчить Генштаб і Міноборони, зберігає таємницю СБУ, Головнокомандувачу теж, чомусь, нічого сказати. І спостерігачі ОБСЄ вчергове довели свою всевидющість і неупередженість. Та й нашим стурбованим міжнародним партнерам, вочевидь, нема підстав турбуватися.

Очевидно уже для всіх, що нинішні підходи до «врегулювання конфлікту» є не просто неефективними, але шкідливими чи можливо навіть злочинними. І їх потрібно змінювати.

У двох областях нарешті потрібно вводити режим воєнного або надзвичайного стану замість «гібридної» АТО і неспроможних військово-цивільних адміністрацій.

Фактично окуповані території Донбасу повинні бути визнані окупованими законом.

Генштаб має бути підпорядкований Міністру оборони. А Міністр оборони і очільник генштабу вже мають бути змінені. (Ну чесно, я знаю лише двох людей, які впевнені в компетентності очільника Генштабу – це сам очільник і той, хто його призначив).

Парламент повинен отримати справжній контроль за сферою безпеки і оборони, бо збройні сили служать не державі, а народу. І народ може дізнатися як вони служать лише через парламент.

Тільки після цього можна казати про шанс зупинити тліюючу окупацію, звернути на себе увагу як на суб'єкта, а не об'єкта процесу і запобігти перетворенню України в «гібридну» державу.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: