Що стоїть за арештом Корбана

Затримання Корбана не могло не статися.

Рівень 1. Затримання Корбана не могло не статися. Все його життя було грою не по правилах і не по закону. Він завжди був під прицілом силових структур: від рейдерства до вбивства.

У Корбана проте був шанс змінити життя. Він дійсно був ключовим діячем Дніпропетровської ОДА у найважчі часи війни. За багато із тоді зробленого він заслуговує на повагу. Проте бізнес- діяльність за межею фола тривала.

Проголосивши гасло "Патріотам можна все", Корбан і К перевели рейдерство з юридичної площину у силову, по суті бандитську.

Все це за прикладом земляка П. Лазаренка прикривалося бурхливою політичною риторикою і планами створення власного політико- феодального виборчого утворення. В цих обставинах, при наявності десятків підстав, затримання Корбана не могло не статися.

Рівень 2. Або силовики серйозно вдарять по членам банди Януковича, або у нас будуть нові силовики. Саме недоведеність цих справ викликає критичне сприйняття затримання Корбана. Кримінальних проваджень щодо відомих екс- урядовців ПР так само багато, як і проти Корбана. Що заважає їх реалізувати - саботаж, непрофесіоналізм чи маневри, не важливо. Важливо розуміти, що без негайного покарання минулого зла неможливо отримати підтримку на загальну деолігархізацію. Час пішов на дні. Або силовики серйозно вдарять по членам банди Януковича, або у нас будуть нові силовики. Або новий парламент.

Рівень 3. Україна буде або європейською, або олігархічною. На Майдані ми знищили мафію, що грабувала країну вцілому. Зараз відбувається спроба знищити можливість грабувати країну через монополії. Лише по Укрнафті бюджет недоотримав 9,6 млрд. По ДТЕК чи груп DF - не менше. Олігархам це не подобається. Вони смикають за ниточки всю свою агентуру. Її багато.

Господарі поставили завдання - розпуск парламенту і обрання нового, під їхню слухняну більшість. Найкраще - з ліквідацією посади Президента, або з обранням його у парламенті. Для олігархів це означатиме відновлення договірного дерибану. Для українців - скасування мрій про ЄС. Зупинити цей сценарій можна лише опираючись на суспільство. Його підтримка можлива лише через послідовне покарання старих і нових казнокрадів. Найкраще - попарно. І на фоні ефективних проєвропейських реформ.

Найближчі дні дадуть нам відповідь на те, чи здатні політичні лідери реально змінити олігархічну систему на європейську.

Завдання усіх - домовлятися, а не закликати на домашню війну.

А Корбан? Я б особисто його, як і Мосійчука, взяв би під домашній арешт. Все інше - суд.

Днями внесу проект про суд присяжних.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: