Затримано членів «банди» Януковича

На підставі зібраних доказів та експертиз слідчими Головної військової прокуратури затримано, а судом арештовано члена злочинної організації В. Януковича

Я прийняв рішення про передачу справ Курченка і Клименка до новоствореної групи прокурорів у складі Військової прокуратури. Нас критикували. Ми працювали. Реально - вдень і вночі. 
На підставі зібраних доказів та експертиз слідчими Головної військової прокуратури затримано, а судом арештовано члена злочинної організації В. Януковича - колишнього заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Олександра Сухомлина, за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).
Активний член злочинної організації О. Сухомлин підозрюється у тому, що він, перебуваючи протягом 2010 - 2014 років на посаді голови Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, діючи за попередньою змовою з В. Януковичем, М. Азаровим та С. Курченком, а також іншими членами злочинної організації, незаконно заволодів в інтересах злочинної організації майном ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укрнафта» (більше 50 відсотків статутного капіталу яких належить державі) - а саме виробленим ними скрапленим газом на загальну суму понад 2 млрд грн.
Зокрема, О. Сухомлин, будучи головою Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, систематично вживав заходів до усунення конкуренції на спеціалізованих аукціонах з продажу скрапленого газу для потреб населення, контролював існування схеми С. Курченка по викупу через біржові аукціони всього обсягу скрапленого газу, який виробляли ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укрнафта», по пільговим цінам, нібито для потреб населення України. Разом з цим, в подальшому члени злочинної організації продавали цей газ на автозаправні станції за ринковою ціною, внаслідок чого за висновками експертизи отримали надприбуток у розмірі понад 5,5 млрд грн.
На території 4-ох областей проведено обшуки за місцем проживання, роботи О. Сухомлина та його родичів з метою відшукання речових доказів, документів, а також грошових коштів, здобутих в результаті його діяльності у складі злочинної організації В. Януковича.
Рішенням Голосіївського районного суду м. Києва О. Сухомлина заарештовано з правом внесення застави у розмірі 100 млн грн.
Слідство активно збирає докази незаконних дій для встановлення інших, що перебувають на території України членів злочинної організації В. Януковича, які обов’язково будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Далі буде…

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: