Юрій Карін Головний редактор сайту «Інформаційний спротив»

Майстри мародерства: яка доля чекає наступника Мотороли

Про те, у кого реальна влада в «Спарті».

Серед усіх бандформувань ДНР «Спарта» і «Сомалі» вважалися дріб’язком пузатим», їх не залучали до серйозних операцій, їм нічого відповідального не довіряли на фронті. Зате вони були майстрами «зачисток», мародерства та інших таких речей. Тому я думаю, що їхній вік уже недовгий. Росія буде концентрувати на Донбасі боєздатні підрозділи, оскільки їм доведеться видавати себе в разі виведення військ за якусь незрозумілу народну міліцію.

Знову ж таки, після смерті Мотороли, а точніше його ліквідації, такий образ російського романтика, котрий впіймав російську мрію, вже починає меркнути. Якщо раніше Моторола – це був образ успіху: нарік, сторчок, алкоголік, неук, який став полковником за два роки, молода дружина, квартира в центрі мільйонника... Тепер, коли його розчленували, це вже мало кому подобається. Тому і майбутнього в подібних бандформувань немає .

Навряд чи новий ватажок «Спарти» Воха міг стояти за ліквідацією Мотороли в силу юного віку і незрозуміло чому надягненої на себе форми капітана морської піхоти. Звідки цей ряжений? Може, він взагалі самозванець. У будь-якому випадку він може бути номінальним ватажком «Спарти». Але реальна влада в цьому бандформуванні буде в його російського куратора, кадрового офіцера, військовослужбовця Російської Федерації.

Біда Мотороли, якого деякі вважали людиною ватажка самопроголошеної ДНР Олександра Захарченка, тягнеться корінням у далекий Луганськ. Захарченко відправив підрозділ Мотороли для здійснення зачисток причетних до так званого «держперевороту» в ЛНР.

Лідери батальйону бойовиків «Спарта» Володимир Жога, позивний «Воха», (ліворуч) та Арсен Павлов, на прізвисько «Моторола», убитий в Донецьку (архівне фото)Фото: Віктор ГусейновЛідери батальйону бойовиків «Спарта» Володимир Жога, позивний «Воха», (ліворуч) та Арсен Павлов, на прізвисько «Моторола», убитий в Донецьку (архівне фото)Фото: Віктор Гусейнов

Там Моторола встиг наслідити, в результаті чого був затриманий один з колишніх ватажків Геннадій Ципкалов, якого повісили в камері. Я думаю, що Моторола – це ніби прямий привіт для Захарченка, що він неправильно зробив, що втрутився в міжсобойчик у Луганській області. Ми минулої п'ятниці отримали запис допиту Ципкалова, з якого стає зрозуміло, що ватажкові ЛНР Ігорю Плотницькому все його оточення не довіряло і хотіло його змістити.

І туди поїхав пан Моторола. Це була його остання гастроль.

Доля Мотороли чекає всіх. Давайте помріємо. Через два роки в Російській Федерації – економічний крах. Вона не в змозі утримувати всі ці бандформування, і їй для того, щоб зняти санкції, доводиться виконувати вимоги решти світу – виводити війська. Ви уявляєте ту радість, з якою на території Росії будуть приймати ці 30 тисяч убивць?

Восі, скоріше за все, не дадуть дожити до світлого моменту дембеля. Або як гарматне м'ясо згодують, або заведуть спецназ для знищення. Пардон, у сортах лайна не розбираюся, і наскільки воно живуче – покаже час. Знову ж таки, ніхто його добрим словом не згадає. Якщо він взяв від Мотороли його якості – відсутність моральних принципів, честі та гідності, - то земля його прийме з радістю.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: