Юрій Карін Головний редактор сайту «Інформаційний спротив»

Убийство лидера «Оплота»: Гиви и Моторола разделят судьбу Жилина

Что означает убийство бывшего главаря группировки «Оплот»

Перша версія - це зачистка свідків у справах, які пов'язуються з особистостями Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса. До того ж може йтися навіть не про події на Майдані, а про більш прозаїчні речі - різні махінації на муніципальному рівні в Харкові. Там наш хлопчик теж встиг наслідити.
Друга версія - це внутрішньовидова розборка. Сюди ж вкладається історія з боргами Євгена Жиліна. Може, він віджав щось не те, може, перейшов дорогу, кому не слід було. Хоча Жилін - досить дрібна сошка. Адже він навіть не став командиром «Оплоту», а ним став куди менш відморожений і куди більш керований Олександр Захарченко.
До речі, таких внутрішньовидових розборок на території Росії буде все більше і більше. Адже туди приїжджають не тільки так звані українські «політики», а й російські діячі дрібнокримінального масштабу, які встигли повоювати і помародерствувати на Донбасі. Рано чи пізно до Росії будуть змушені втекти і так званий «полковник» «Моторола», і опущений персонаж «Гіві. Вони теж можуть стати жертвами якихось розборок або випадкових автокатастроф. Росія, до якої приїжджатиме такий дрібнокримінальний елемент, ризикує зануритися в атмосферу 1990-х років.

І, нарешті, третя версія - це зачистка свідків, ініційована кремлівськими кураторами ДНР і ЛНР. Поступово прибирають людей, які за невеликого натиску могли б дати свідчення, неприємні для Володимира Путіна та інших військових злочинців. Таких персонажів вже знищено достатньо. Згадаймо Олександра Бєднова («Бетмена»), Олексія Мозкового і Пашу («Соплю») Дрьомова. Як буде розвиватися ситуація далі? Є передумови, що зачистки розпочнуться якраз по лінії «Оплоту». Зайве свідчення тому - це повернення до Донецька Олександра Ходаковського, який є суперником Захарченко. Може бути хтось з них - хто кого раніше прикінчить.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: