Юрій Карін Головний редактор сайту «Інформаційний спротив»

Війна на Донбасі: в ДНР кажуть, що наступ розпочнеться 8 серпня

Прогноз подальшого розвитку подій в зоні АТО

Останні події — це тенденція, яка триває вже кілька місяців. Спочатку росіяни намагалися спорудити звернення жителів недореспублік в ООН або кудись ще про те, що Україна порушує Мінські домовленості, права людини і т. д. Зараз вони змінили тактику: вони відзначають усі відповіді, які йдуть від ЗСУ - тобто, самі стріляють і тут же фіксують «приліт» назад. Крім того, ними ведеться обстріл відносно мирних міст. Наприклад, сьогодні вночі обстріляли Кадіївку — колишній Стаханів. Шість влучень, і відразу ж засоби масової дезінформації російські і «ЛДНРівські» заговорили, що місто обстріляли з 152-міліметрового українського знаряддя, хоча до найближчих позицій нашої армії - 27 км. Та й по фотографіям, які були викладені в мережі, помітно, що використовували максимум «Волошку» (автоматичний міномет калібру 82 мм, – «Апостроф»). Били з нього з позицій в районі Стахановського вагонобудівного та феросплавного заводів. Цілком можливо, що і з території військкомату, яка є базою бойовиків.



Вони будуть намагатися виставити Україну винною у зриві Мінських угод. Їм потрібен привід, який розв'язував би їм руки. Хоча навряд чи вони зараз на це підуть, тому що останнім часом були зроблені заяви, які їх лякають, — Терези Мей і Джеффрі Пайетта, — про те, що санкції проти Росії потрібно зберегти або навіть посилити. Бойовики хочуть сказати, що вони нібито припинять стріляти, якщо санкції скасують.

Чутки про наступ у них періодично запускаються з метою підтримки морального духу на належному рівні. Епізод з Горлівською психіатричною лікарнею теж може бути як маніпуляцією, так і звичайними мобілізаційними навчаннями, хоча поки що ми не бачимо, чесно кажучи, формування ударних угруповань, які могли б на певних напрямках здійснювати наступальні дії. Йде збільшення кількості техніки, але і це можна списати на прибуття нових підрозділів, адже не секрет, що Володимир Путін використовує Донбас як полігон для випробування нових засобів озброєння.

Скажімо так, зараз Путін може добряче попсувати нерви, спорудивши аналогію з 2008 роком в Грузії, коли він показав свою неадекватність. Не виключено, що будуть незабаром масовані інформаційні закиди і з цього приводу. Але загроза нападу у нас є з першого дня кримських подій. Ми готові їх зустрічати, і вони про це знають. А значить, вперед сильно лізти не повинні.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: