Янукович знайшов винного в провалі реформ

Виявляється, все не реформується і не модернізується через клятих бюрократів, які свідомо саботують геніальні президентські ініціативи.

Виявляється, все не реформується і не модернізується через клятих бюрократів, які свідомо саботують геніальні президентські ініціативи. Саме так пояснив Віктор Федорович причини своїх невдач в інтерв'ю для спільного проекту New York Times News Service & Syndicate и «Сегодня Мультимедиа» - альманаху «Україна і світ 2012. Глобальний порядок денний».

Сперечатись про згубний вплив бюрократії справа марна, це очевидно для всіх. Тільки от валити все на цей феномен в той час, коли всі чиновники, починаючи від самого президента, погрузли в корупції й різноманітних схемах, не те, що смішно, а навіть анекдотично. Всі можливі відмазки вже використані, а тому валити все треба на щось ефемерне, проте добре вкорінене в свідомості «радянських людей».

Саме в Радянському Союзі, коли влада не могла знайти винних в своїх провалах й нездатності на ефективне управління, оголошували чергову війну бюрократії. З нею в країні «комуністичного раю» боролися від самого початку існування держави в 20-х роках, і до останніх днів існування. Брежнєв, Черненко, Андропов і Горбачов постійно звинувачували у всьому бюрократів. Немає туалетного паперу – бюрократи не додивились і полінились, не вистачає продуктів – знову бюрократи. В 30-ті їх ще називали злісними шкідниками й стріляли. І що воно їм дало?

Нічого дивного, що Янукович на другому році царствування теж дійшов висновку, що треба оголошувати війну бюрократам. Навіщо винаходити велосипед, якщо він давно вже винайдений в Радянському Союзі. Тим більше, що за 70 років в Союзі стільки було намальовано і написано про бюрократію, що не використати цей багаж для Віктора Федоровича просто злочинно. Пропонуємо кілька найяскравіший радянських агіток, які вже хоч сьогодні можна брати на озброєння в боротьбі з ненависною бюрократією й розвішувати на білбордах по всій країні.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: