Азаров переплюнув Путіна

Микола Янович перевершив російських пропагандистів у справі «русифікації» України.

Микола Янович перевершив російських пропагандистів у справі «русифікації» України. Можна довго говорити про необхідність сподобатись Путіну-Мєдвєдєву на газових переговорах і загравати з «російським» електоратом України, але говорити такі речі, як Микола Азаров під час інтерв’ю Володимиру Познеру на «Первом канале», для формально другої особи в державі неприйнятно.

З самого початку інтерв’ю Азарова «понесло» по повній програмі. Півбіди, що прем’єр України назвав своєю Батьківщиною Росію. Він етнічний росіянин, має на це право, хоча в якійсь іншій нормальній країні вже за цю фразу отримав би по голові. Але невідомо з якого похмілля йому в голову прийшло ляпнути, що в Україні проживає 20 мільйонів етнічний росіян. Це при тому, що в нас всього 46 мільйонів населення! Азаров в цьому навіть переплюнув Володимира Путіна в намаганнях якомога більше русифікувати Україну. Менше року тому Путін сказав, пославшись на дані «офіційного» перепису, що в Україні живе 17 мільйонів росіян. І цими мільйонами він аргументував право Росії втручатися у внутрішні справи незалежної України. Помітьте, в розпал ідеологічної війни, обґрунтовуючи права Росії на Україну, Путін називає цифру в 17 мільйонів. Йому можна вибачити, що він 17% росіян (8,3 мільйона) в Україні, про що свідчать дані Всеукраїнського перепису 2001 року, перетворив у мільйони. Він знаний майстер маніпуляцій і провокацій. Але навіщо Азарову не те, що повторювати російські нісенітниці, а й переплюнути його аж на три мільйона? Добре, хай ми не віримо «незалежному» перепису 2001 року, так давайте поглянемо на дані 1989 року, коли незалежністю ще не пахло. Тоді теж було зафіксовано всього 22,1% етнічних росіян в УРСР. Ну як не крути, до Азаровських 20 мільйонів ну ніяк не дотягнеш.

На цьому «український» прем’єр не зупинився й продовжив просто таки фонтанувати підлабузницькими випадами в бік Росії. Тут же йому на ввижалися половина населення українців, яка визнала своєю рідною мовою саме російську. Де він взяв ці дані, з якого дива помічники такого нашептали Миколі Яновичу?. Беремо той самий перепис населення 2001 року й бачимо зовсім інші цифри: українську мову вважали рідною 67,5% населення, а російську 29,6%. При чому, від перепису 1989 року знову ж таки відмінність всього на кілька відсотків.

Чого варта його заява Познеру, що в страшні часи правління Тимошенко в усіх школах країни заборонили на перервах спілкуватися українською мовою. Дійшло до того, що українською мовою змусили говорити навіть в російськомовних школах Східної України. Біла гарячка, що тут ще скажеш.

Все можна зрозуміти, хочеться сподобатись російському глядачу, але як прем’єр-міністр країни може дозволяти собі такі брехливі слова? Якщо він махлює на таких елементарних речах, які легко перевіряються, то чого ж чекати в інших сферах?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: