Підприємці, які хвалили Азарова, прозріли

Економічне «покращення» постукало в двері Асоціації хмельницьких ринків

Економічне «покращення» постукало в двері Асоціації хмельницьких ринків, яка ще півроку тому била чолом перед Прем’єр-міністром Миколою Азаровим. Нагадаємо, що наприкінці грудня минулого року департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України розповсюдив листа цієї громадської організації про начебто велику подяку пану Азарову за співпрацю: «Ми переконані, що наша співпраця у питанні захисту та розвитку підприємництва з Вами на чолі Уряду України набуде нових рис, нової якості та глибини… Сподіваємося, що Ваша діяльність як Прем’єр-міністра України буде спрямована на створення необхідних системних засад для розвитку економіки країни, малого та середнього підприємництва, на захист прав та свобод громадян».

Дякуємо читачу, що дочитав цей епістолярний твір підприємців до кінця. Адже співпраця завершилася так і не розпочавшись. У середовищі Асоціації хмельницьких ринків з космічною швидкістю народилася протилежна оцінка роботі уряду «молодих реформаторів». «Напевне, є якісь особисті інтереси — інтереси офшорів і так далі. Якщо десь треба дати, значить в іншому місці треба відняти. Можливо, у влади інші пріоритети. Можливо, у них погані радники і вони не розуміють наших проблем, пересуваючись літаками і гвинтокрилами», — обурюється виконавчий директор Асоціації хмельницьких ринків Олександр Сніховський. І описав місцеві «покращення»: на хмельницьких ринках — значне зниження торгівлі, багато вільних місць. Не маючи надходжень, люди змушені сплачувати соціальний внесок. За останні три роки прибутки знизилися на 60 відсотків. Це і наслідки економічної кризи 2008-2010 років, і низький рівень платоспроможності населення, закриваються і не працюють підприємства.

Така звістка з периферії, навряд чи вписується в інформаційну канву влади. Бо, як каже, до прикладу, голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха, з малим і середнім бізнесом обласна влада має порозуміння і надає всебічну підтримку. Це з одного боку. А з іншого — не забуває хльоснути батіжком. Маємо на увазі, нещодавно забракований проект розпорядження голови Хмельницької облдержадміністрації «Про регулювання розмірів плати за послуги, що надаються у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів». У позу встала Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва імені Михайла Бродського. Останній навіть підрахував, що запропоновані граничні розміри плати за окремі послуги, що надаються у торговельних об’єктах та на ринках Хмельниччини, в середньому зростуть на 238,7 відсотків!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: