Нові вибори - старі обіцянки, або Як зганьбився один кандидат (Документ)

Київський 223 виборчий округ на повторних виборах до Верховної Ради вочевидь не позбавиться скандального шлейфу, як це було восени минулого року. Щоправда, тоді, за офіційними даними ЦВК, між двома кандидатами-фаворитами, самовисуванцем Віктором Пилипишиним і свободівцем Юрієм Левченко “неможливо було встановити результат” через застосування брудних технологій. Нині ж оббивати поріг округу зібралися, приміром, скандальна колишня дружина бютівця Власенка Наталія Окунська та столична юристка Тетяна Монтян. Від опозиції повторно делегований єдиний кандидат, член ВО “Свобода” Юрій Левченко.

Крім того, привертає увагу поява у 223-ому окрузі нещодавнього мажоритарника з Хмельниччини Анатолія Артемчука. Цей пан на чергових парламентських виборах 2012 року засвітився у 189 виборчому окрузі. Із 14 кандидатів він посів 6 місце з результатом 7,03% або 6713 голосів.

Як з’ясувалося, для киян пан Артемчук підготував трафарет з попередніх передвиборчих обіцянок, які роздавав на Хмельниччині. Прибравши окремі пункти, що стосувалися сільської місцевості, кандидат залишив без змін загальні тези. “Буду стояти на захисті прав ветеранів війни та праці, інвалідів та багатодітних сімей. Рішуче боротися з проблемою хабарництва, посилюючи кримінальну відповідальність за корупційну діяльність. Домагатися підвищення пенсій…”. Звертання кандидата Артемчука до мешканців столиці продубльоване з виборів-2012: “Діятиму заради головного — інтересів громадян. Переконаний, що разом ми зможемо досягти високих результатів у відновленні економіки округу, підвищенні рівня життя та добробуту населення”. Зайвий раз переконуємося, що будь-яка передвиборча програма кандидата у нардепи — це традиційний набір словесної локшини помножений на хворі амбіції з метою залізти на “священний” Олімп.

У 223 округ Анатолій Артемчук також приніс специфічну виборчу маніпуляцію, яка була апробована на Хмельниччині і майже спрацювала на підсвідомість виборців. У 189 виборчому окрузі колишній помаранчевий губернатор Олександр Буханевич балотувався як самовисуванець, але під егідою громадської організації “Об’єднання за Батьківщину”. Впіймали суть? Граючи на бренді Об’єднаної опозиції “Батьківщина”, він практично вводив в оману електорат, видаючи себе за бютівця.

Артемчук позиціонує себе як голова ради громадської організації “Об’єднання Батьківщина”. Звідси розуміємо, що йому ніщо не заважатиме паразитувати на електоральному полі опозиції й добросовісно виконати місію технічного кандидата. Все залежатиме, наскільки виборці готові розпізнати, хто є хто і як готові відстоювати власне волевиявлення.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: