Ірина Ванникова Громадська організація «Інститут Президента Ющенка»

У 2010 році команда Ющенка захищалася від донецького терориста-адвоката самотужки

Силами совісних юристів. Але не силами громади...

Прочитала, що на дружину Турчинова напав з ножем «юрист» з Донецька Володимир Оленцевич. Безумовно, це прикро і жахливо. Очевидно, Оленцевич навіженний божевільний. Однозначно, Оленцевич сяде за грати. Прикро, що суспільство зрозуміло, яка потвора «донецький адвокат», лише після нападу на людину...

Я згадую 2010 рік, коли Оленцевич подавав в суд на Президента Ющенка, оскаржуючи правочинність Указів щодо надання звання Героів Украіни Бандері та Шухевичу. Грубо кажучи, «юрист» хотів скасувати Укази Президента Ющенка та повідбирати звання Героів в Бандери та Шухевича. І тоді «донецький юрист» виграв суд першоі інстанціі!!!

Але ми виграли Апеляційний суд. Пригадую, що практично жоден з актуальних і до сьогодні політиків публічно нас не підтримали в цій боротьбі. Речники ригів з піною у рота доводили, що «бандерівщина», і «нацики» - це зло.. Журналісти, здебільшого, іронізували на Віктором Ющенком і спостерігали за конфліктом, як туристи в пробкових шоломах на березі Слоновоі кістки.. Це була не іхня війна... Те, що Оленцевич, очевидно, божевільний, не хотів чути ніхто. Дискусіі точилися злебільшого навколо: «як невчасно Ющенко нагородив Бандеру і Шухевича. Це тільки розколює наше суспільство»... Бандера і Шухевич були, як кажуть, не у тренді. 
Перефразовуючи Іван Леньо, Бандера з Шухевичем були «недочуті та переслухані»...

Захищалися ми тоді у самотужки. Силами совісних юристів. Але не силами громади...

А правда ж сьогодні сама постановка цього питання, поставлена божевільним юристом в божевільний спосіб - відібрати звання Героів в украінських Героів - виглядає абсурдною? Шкода, що суспільство так погано чує і так пізно розуміє правду.

PS Зроблю уточнення. Так буде чесно. Від Свободи активно боровся Ігор Ігор Швайка.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: