Іван Варченко ТВО заступника голови Харківської ОДА

Зрадники

Зрада розросталася, поглинаючи все ширше і ширше коло співвітчизників

Дехто з моїх друзів ображається, що я користуюся анекдотами, неприємними для вуха патріотичного українця? Роблю це, скоріше, з надмірного відчуття самоіронії, тому, що у кожному жарті є лише частка жарту. А усвідомлення власних хвороб, вад і недоліків, це перший крок до одужання. Чули анекдот: Де три українця, там три гетьмана і три зрадника? Не про нас?

Блок Порошенка, "Батьківщина", Народний Фронт... А ще Ляшко, Свобода, Гриценко, численні самовисуванці, рятівники України...

Перемога за будь- яку ціну! Усі всім зрадники, злочинці, вороги народу.

Мені було 15 років, коли я прийняв присягу на вірність українському народу. Літо, село Капулівка, могила Івана Сірка. Тоді ще не було незалежної України, не було української політики (ми більше займалися культурою, відродженням козацьких традицій, були дуже молоді і сповнені надій).

А потім українці масово почали ставати зрадниками.

Спочатку зрадили радянським ідеалам, створили РУХ.

Потім зрадили РУХу, розділившись на Республіканську, Демократичну та інші партії.

Зрадники Чорновола почали підтримувати Лук'яненка і навпаки, зрадники Лук'яненка - Чорновола, потім зрадив Удовенко і понеслося...

Зрада розросталася, поглинаючи все ширше і ширше коло співвітчизників.

Апогеєм стала зрадницька підтримка зрадника Ющенка, який зрадив Кучмі у 2004 році. Кучма образився і наостанок зрадив Януковичу.

Розпочався черговий розгул зради: Тимошенко зраджує Ющенка, потім усі зраджують Ющенка, потім Ющенко зраджує всіх. Чи навпаки? Спочатку Ющенко - всіх, потім всі - Ющенка?

Але вже не важливо, хто перший і кого.

Режисери Санта-Барбари у захваті від українських реалій як невичерпного джерела карколомних сюжетів зради.

Знову Ющенко зраджує Тимошенко з Януковичем, потім ціла черга тих, хто комусь зраджує з Януковичем, зрештою, всі зраджують Януковичу з Новою Владою. Майданівці зраджують Майдану. Потім Справжній Майдан починає зраджувати Найсправжнішому Майдану, а Найсправжніший, в свою чергу зраджує Інтересам майдану. Інтереси нікому не зраджують, вони просто змінюються.

Про партії та блоки промовчу. Жоден процес, чи то розколу, чи то об'єднання, не обходився без звинувачень у зраді. За порожнім галасом і взаємними звинуваченнями залишилися непоміченими реальні зради.

Зрадники Порошенко, Тимошенко, Яценюк, Аваков, Тягнибок, Гриценко, Ющенко, Ляшко, Богомолець, Найем, Лещенко, Чорновол і командири батальйонів... Чи залишилися в Україні не зрадники? Хіба що діти. Та й ті - діти зрадників.

У далекому 1990 році я не знав цих імен. Присягав лише Україні

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: