Володимир Гройсман Прем'єр-міністр України (2016-2019 рр)

Перші успіхи перших об'єднаних територіальних громад

Децентралізація
prostir.ua

Життя багатьох сіл і населених пунктів, які раніше мали надзвичайно обмежені можливості, уже розпочало якісно мінятись

Нещодавно виповнився рік з того моменту, коли в Україні з'явились перші об'єднані територальні громади. За цей відносно короткий час життя багатьох сіл і населених пунктів, які раніше мали надзвичайно обмежені можливості, уже розпочало якісно мінятись. Це відбувається завдяки передбаченої децентралізацією передачі коштів і повноважень на місця.

Сьогоднішній приклад - Шумська ОТГ, якій за 9 місяців вдалось мобілізувати 65,8 млн грн доходів загального фонду. Завдяки цим коштам реалізуються заходи та інвестиційні проекти з підвищення енергетичної безпеки громади, розпочата робота над сімома інфраструктурними проектами, завершена робота з реконструкції мереж зовнішнього освітлення, зроблений ремонт вулиць і тротуарів, відбувається активна підготовка осінньо-зимового періоду.

Зміни, які відбуваються сьогодні на місцях внаслідок розпочатій нами два роки тому децентралізації, є для мене ще одним підтвердженням того, що завдяки наполегливості і правильним реформам ми досягнемо успіху для всієї України.
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: