Володимир Гройсман Прем'єр-міністр України (2016-2019 рр)

Українські трамваї, які вони?

Прочитав добру новину - у грудні одеська компанія «Татра-Південь» передасть Києву для тестового запуску новий український трамвай

А вже до цього розпочали запускати нові трамваї українського виробництва у Вінниці та у Львові.

Можливо помиляюсь, але до цього про запуск нових трамваїв міста на могли мріяти десятиріччями! Якщо тепер це відбувається відразу у декількох містах, то ситуація міняється.

І це ще одне підтвердження того, що завдяки децентралізації на місцях починають з'являтись ресурси і попит на сучасний громадський транспорт.

Особливо радує те, що цей попит ми починаємо задовільняти трамваями власного виробництва. І це ще один плюс децентралізації, про який я неодноразово говорив, - кошти, які приходять на місця, запускають економічні процеси і створення нових робочих місць.

Це і є один з ланцюжків, який дозволить нам витягнути Україну з кризи.

Завдяки децентралізації та державним інвестиціям ми запускаємо капітальний ремонт країни (модернізацію інфраструктури). Тим самим ми створюємо і додаткові робочі місця, і піднімаємо якість послуг для наших громадян. А з додаткових замовлень бізнес платить більше податків, які розширюють можливості держави піднімати і соціальні стандарти.

І до речі - усі згадані трамваї пристосовані, щоб можна було легко зайти мамі з коляскою чи людині з обмеженими фізичними можливостями.


Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: