Янукович пом’якшав?

Підтримую декриміналізацію окремих статей нашого кримінального кодексу – оголосив минулої п’ятниці в Давосі президент Віктор Янукович.

Підтримую декриміналізацію окремих статей нашого кримінального кодексу – оголосив минулої п’ятниці в Давосі президент Віктор Янукович. То означає, що під загрозою санкцій і остракізму демократичного суспільства Київ нарешті анулює статті про перевищення повноважень особами, що обіймають державні посади, згідно з якими загрожує карна відповідальність.

Під таким власне параграфом за укладення невигідної для України газової угоди з Росією засуджено до семи років колишнього прем’єра Юлію Тимошенко, котра відсиджує вирок в колонії під Харковом.

Того самого дня, коли Янукович оголосив, що підтримує декриміналізацію , урядовці його адміністрації поінформували в Києві, що перше голосування в парламенті щодо цього проекту відбудеться вже 10 лютого. А вся процедура змін до кримінального кодексу може тривати не більше двох тижнів.

Якщо все піде гладко, то статті на підставі яких засуджено Тимошенко, будуть анульовані до кінця лютого. Однак невідомо, чи колишній прем’єр-міністр вийде на свободу. Готується проти неї другий процес щодо фінансових зловживань в 90-х роках. У цій справі також видано наказ про її арешт.

Все вказує на те, що Янукович хоче перехитрити Захід. Поступитись, але лише для вигляду. Зробивши жест доброї волі, але водночас залишивши керівника опозиції за гартами. Але цим Захід вже не обдуриш. Якщо Янукович й надалі буде грати не чесно у справі Тимошенко, то сам приготує собі долю другого Лукашенка, якому ніхто з цивілізованого і демократичного світу не хоче потиснути руку.

Вибір за Януковичем. Шкода лише, що через поведінку президента, ізоляція країни гикнеться звичайним українцям.

Підготував і переклав за коментарем «Gazeta Wyborcza» Володимир Олійник

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: