Володимир В`ятрович Народний депутат

Триєдиність опозиції, або Чому потрібен єдиний кандидат

Недоліки триєдиності вже встигли себе проявити - в час коли влада захиталася, ті, хто вагався (провладні депутати, олігархи, правоохоронці) не мали того одного, хто міг гарантувати їх безпеку

Про триєдиність. Кожного разу виступаючи на сцені керівники опозиції закликали народ до єдності. Для того, щоб її забезпечити, навіть ініціювали створення Об'єднання Майдан. Але самі так і не виявили власної готовності. Вони досі говорять про необхідність трьох кандидатів до другого туру.

Недоліки триєдиності вже встигли себе проявити - в час коли влада захиталася, ті, хто вагався (провладні депутати, олігархи, правоохоронці) не мали того одного, хто міг гарантувати їх безпеку. Сотні тисяч людей, які не досягли своєї мети у поваленні режиму Януковича, не отримали натхнення для подальшої боротьбу у вигляді персоніфікованої альтернативи. Але важливішими є наслідки триєдиності для майбутнього.

Нам обіцяють, що опозиціонери об'єднаються в другому турі. Але чи буде цей другий тур? А якщо все ж буде - опозиціонери розуміють, що переможцем виборів буде той, хто пройде до нього. Тому вся енергія в боротьбі буде спрямована саме на перший тур і не проти Януковича, а проти союзника по опозиції. Аргументи проти єдиного кандидата (знімуть, дискредитують) - не серйозні. Адже можна домовитися про головний та запасні варіанти на випадок зняття. Певен люди розберуться - і зрозуміють: ці комбінації кращі, ніж "холодна" інформаційна війна між тими, хто має пліч-о-пліч воювати проти Януковича.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: