Арсеній Яценюк Експремʼєр України, голова Київського безпекового форуму

Розпустили коаліцію – добре, але ми не маємо права розпустити країну

Немає сумнівів, що треба перезавантажити Верховну Раду. Її треба переобрати за новим законом, новими принципами

Немає сумнівів, що треба перезавантажити Верховну Раду. Її треба переобрати за новим законом, новими принципами, щоб там були інші, кращі люди, щоб всі могли висловитися і побачити своє політичне представництво. Щоб у новій Раді не було зрадників, комуністів і інших, які підтримують терористів і сепаратистів. Але окрім виборів маємо ще багато речей, які треба робити сьогодні. На сході України війна, там стріляють, вбивають наших людей, наших солдатів, Росія далі постачає зброю. І треба вирішити питання - чим заправляти танки і БТРи, на що придбати зброю, як відновлювати Слов'янськ, що далі робити з Донецьком і Луганськом, які, я впевнений, будуть звільнені. Ці питання треба вже зараз вирішувати.

Моя вимога як Прем'єр-міністра була наступна: розпустили коаліцію – добре, але ми не маємо права розпустити країну. Разом ішли, разом зміщали Януковича, разом взяли на себе відповідальність, коли країна була повністю розвалена. Давайте достойно дійдемо до кінця разом.

Ще раз підкреслюю: будь-які рішення, які пропонує Уряд, - це політична відповідальність Уряду і моя персонально. Якщо хтось пропонує інше, краще рішення – покажіть його. Готовий до дискусії.

Але часу на базікання у нас немає. Саме тому невідкладно на наступному тижні Рада має зібратися знову. Раз ми за країну, а не за рейтинги. Ставимо на голосування закони про запровадження нових видів податків на найбільш прибуткові галузі, про зміни до бюджету, про газотранспортну систему – і показуєте всій країні, що ви не просто за вибори, а що ви за країну. А то станеться так, що до 26 жовтня, коли начебто заплановані вибори, не буде кому вже йти на вибори.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: