Арсеній Яценюк Експремʼєр України, голова Київського безпекового форуму

Прийняття законів саме по собі не подолає реальну корупцію

Саме тому Уряд протягом останніх декількох місяців пішов по шляху дерегуляції і скорочення корупційних функцій низки органів держвлади.

Антикорупційний пакет розроблявся нами п’ять місяців разом з організацією ГРЕКО – це група країн Ради Європи по боротьбі з корупцією. До його підготовки залучені десятки світових експертів - американські і європейські фахівці, які разом з Урядом і Президентом напрацювали пакет з п’яти антикорупційних законів.

Ми усвідомлюємо, що прийняття законів саме по собі не подолає реальну корупцію. Саме тому Уряд протягом останніх декількох місяців пішов по шляху дерегуляції і скорочення корупційних функцій низки органів держвлади. Прийняття антикорупційного пакету, створення Національного антикорупційного бюро, підвищення відповідальності чиновників, розкриття всієї інформації про власність, перевірка фінансових рахунків і перевірка моніторингу життя вищих посадових осіб, а з іншого боку - дерегуляція, позбавлення чиновників надмірних повноважень, скорочення кількості перевіряючи органів і функцій - усе це дасть можливість Україні стати на шлях до реальної боротьби з корупцією. І це є одним з ключових елементів плану економічного відновлення в Україні. Корумпованим країнам гроші не дають і до корумпованих країн інвестори не йдуть.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: