Арсеній Яценюк Експремʼєр України, голова Київського безпекового форуму

Енергетики повинні реагувати на зміну погоди

Сьогодні в одних хатах яєчню можна смажити на батареях, а в інших - ще навіть не увімкнули опалення

Тристоронній протокол між Україною, ЄС та Росією підписаний на тих умовах, які були визначені Україною і Євросоюзом. Ціна до кінця поточного року 378 доларів, а з 1 січня і до кінця першого кварталу – 365. Проте наразі не час для ейфорії і переможних реляцій. Вимагаю від всіх органів державної влади, від місцевих адміністрацій, від всіх суб'єктів - економити газ. Це мільярди доларів США, які десь треба взяти і які треба заплатити чи то в Європу, чи то східним сусідам.

Підписання протоколу не означає, що можна обігрівати газом атмосферу. Сьогодні в одних хатах яєчню можна смажити на батареях, а в інших - ще навіть не увімкнули опалення. «Нафтогаз», Мінрегіонбуд, НКРЕ і підприємства Теплокомуненерго повинні реагувати на зміну погоди. Якщо температура на вулиці піднімається, слід зменшувати температуру в теплоносіях. І навпаки.

Газове питання ми вирішили лише частково. Остаточно ця проблема зникне тоді, коли ми повністю диверсифікуємо джерела енергопостачання і зробимо українську економіку енергоефективною, коли збільшимо власний видобуток, коли отримаємо повний реверс від Євросоюзу і коли зменшимо споживання. Тоді Росія нам більше не диктуватиме умови.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: