Олександр Ягольник Продюсер, композитор, поет, драматург, журналіст

Open Kids. Як українські школярки розважають росіян під час війни

Open Kids

У центрі богемного та шоу-бізнесового району Києва Позняки на Драгоманова є школа творчого розвитку дітей – alma mater популярного українського підліткового колективу Open Kids

У групи на каналі YouTube близько мільйона передплатників, вони номінуються на премію М1 Мusic AWARDS і загалом належать до числа тих, хто робить якісну музику і гідне шоу – тож не буде перебільшенням сказати, що всі 5 солісток OPEN KIDS є лідерами думок українських підлітків і країна їх однозначно любила.

До того моменту, коли продюсери групи вирішили поїхати у «Большой сольный тур по городам России».

«Папа, як це???» – зі сльозами на смайликах запитує моя 14-річна донька і надсилає посилання на гастрольний графік групи зі своєї стрічки новин. Знайомлюся.

«Великий сольний тур Оpen Kids по містах Росії»: 29 жовтня 2016 року – Челябінськ, 30 жовтня – Тюмень, 31 жовтня – Єкатеринбург, 1 листопада – Пермь, 2 листопада – Уфа, 3 листопада – Самара, 5 листопада – Нижній Новгород, 6 листопада – Казань, 18 листопада – Ростов-на-Дону, 19 листопада – Краснодар.

Потім до середини грудня група дає концерти в Україні (Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Одеса) і знову продовжує свій «Великий сольний тур по містах Росії» концертами в Санкт-Петербурзі (21 грудня) і Москві (22 грудня, в тому «Крокус Сіті Холлі», де відбувався сольник Ані Лорак). А після цього Open Kids починають сольний «чьос» по містах Підмосков'я: 23 грудня вони в Подільському, 25 - в Зеленограді, 26 - в Королеві, 27 - в Люберцях, 29 - в Чехові.

«І ти, Брут» за легендою казав своєму останньому вбивці Цезар, і у мене були схожі відчуття від усвідомлення внутрішнього стану патріотичних українських підлітків, коли вони дізналися про «Великий сольний тур містами Росії» їхніх кумирок на 2-й рік нашої війни, чергової розбитої підліткової довіри. (А ми потім дівуємося, чому згідно опитувань молоді 2015-2016 років щороку кількість україномовної молоді зменшується, і збільшується кількість україномовної молоді з комплексом мовно-культурної меншовартості?)

Спокусившись , як відомо, самими «жирнючими» в шоу-бізнесі передноворічним гонорарами, «Большим сольным туром по городам России» продюсери та творці Open Kids не тільки очевидно роз'єднали націю, а й, по суті, встромили 5 ножів в спину українського міністра освіти. Бо дуже багато природних батьківських запитань до Лілії Гриневич це викликає. Навіть не чому продюсери зірок-школярів планують виступи під час навчального року (хоча й про це теж варто б поцікавитися).

Інші. Про цінності. Невже в середніх школах, де вчаться учасниці групи Open Kids Ангеліна Романовська, Лєра Дітковська, Юлія Гомолій, Анна Бобровська, Анна Мусафарова за ці роки не проводилося жодного уроку, де б вчителі розповідали про новітню історію України, про втрати і подвиги українських військових на Донбасі, не пояснювали, хто за всім стоїть – чи ці уроки проводились настільки поверхнево і халтурно, що учні (та особливо лідери думок!) так нічого і не зрозуміли? Чи задумувалися дорослі, з яким внутрішнім світом повернеться після російського туру незміцнілий і не до кінця сформований розум молодої української дівчинки-солістки чи передноворічне бабло переважує геть усе, включаючи й виховання?

І головне: як почуватимуться ті ж солістки, коли подорослішають і зрозуміють, у що їх вплутували дорослі і – головне! – на чиєму боці? Хоча не виключаю, що дівчата з OPEN KIDS та їхній менеджмент зрозуміють набагато раніше, якою великою національною образою для патріотичних прихильників і продюсерською помилкою у 2016 році став їхній «Большой сольный тур по городам России». Вже на першому ж сольнику групи в Києві, який патріоти українського культуркампфу не обійдуть увагою хоча б тому, що захочуть помститися за ті 5 ножів в спину Лілії Гриневич, які своїм «Большим сольным туром по городам России» встромили милі дівчатка з Open Kids.

Навіть не знаю, чи варто нагадувати, що в очах середньостатистичного росіянина модні київські підлітки з Open Kids та їхні афіші в Росії – живе свідчення брехливості пропаганди київської хунти, яка досі стверджує, що між Росією і Україною йде війна. І що культурою нас замирять…

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: