Юрій Винничук Український письменник

«Біло-блакитна» влада влаштовує блакитну показуху

Можливо ініціативи закону про заборону пропаганди гомосексуалізму були б корисні.

Можливо, ініціативи закону про заборону пропаганди гомосексуалізму були б корисні. Якби не одне але. Справа в тому, що закон не досконалий. В ньому як слід не виписано, що можна вважати пропагандою гомосексуалізму. В такому випадку можна заборонити безліч книжок які до того виходили: Едуарда Лімонова чи Жана Жене, якого українською переклали і там є гомосексуальні акти. В творах українського письменника Ульяненка теж описані гомосексуальні акти. Є фільми про Рембо і Верлена, як вони там покохалися. Фільми про Лорку, Бунюеля і Далі, вони втрьох мали велике кохання. Є зняті фільми, серіали. І чи вважати це пропагандою невідомо. Я думаю цей закон є просто безглуздям. Пропагувати вільний секс теж не варто, але ж такого закону нема. А от про гомосексуалістів вигадали. Під цю статтю будь-хто може попасти.

Нашому суспільству такий закон не потрібен, бо ніякої такої пропаганди я не помітив. В нас фільмів про гомосексуалізм не знімають, в нас взагалі фільмів не знімають. В книжках в нас нічого такого нема, тільки в уже згаданого Ульяненка, але там не пропаганда. Там описано як люди займаються чимось негарним. Чи це можна трактувати як пропаганду? Це безглуздя. Можна заборонити гей-паради, але закон такий абсолютно зайвий. В нас немає дуже багатьох законів які дуже потрібні людям, а ось цей закон є.

Очевидно владі потрібно демонструвати якусь бурхливу діяльність при тій жахливій економічній ситуації, яка є. Показуху влаштовують. Можливо це розраховано для того електорату, який помішаний на Російській православній церкві. Там є такі типи, які церковні ходи влаштовують і ходять з іконками та портретами Ніколая Второго. Ось це все для них.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: