Віктор Ющенко Президент України (2005-2010)

У День Свободи ми застерігаємо владу

Сім років тому українські громадяни вийшли на захист свого невід’ємного права бути вільними людьми, які самостійно обирають і змінюють владу.

Сім років тому українські громадяни вийшли на захист свого невід’ємного права бути вільними людьми, які самостійно обирають і змінюють владу.

Головним автором Помаранчевої революції був Український народ. День Свободи належить мільйонам звичайних людей, які мали особисту мужність виступити проти авторитаризму.

Упевнений, що Помаранчева революція має універсальне значення для всіх українських громадян, незалежно від партійної приналежності і політичних поглядів.

Помаранчева революція має значення світове, оскільки, як приклад масштабного громадянського подвигу, належить до виняткових подій людської історії.

Важливість нашого українського Дня Свободи не зменшується.

Сьогодні проти нас, українських громадян, повернулися ті самі виклики, які стали причиною Майдану 2004 року: авторитаризм влади, наступ на права громадян і підприємців, здирництво чиновників, цензурування засобів масової інформації, переслідування політичних опонентів і неприхована підготовка до фальшування виборів.

У День Свободи ми застерігаємо владу, що її можливості не безмежні.

Звертаюся до кожного українського громадянина, незалежно від походження, віри чи політичних поглядів, відзначити нашу спільну громадянську свободу і стати разом на захист спільних прав.

Суть Дня Свободи полягає не в спогадах. Його суть – це цінності вільного життя, задля якого треба об’єднуватися сьогодні.

Все залежить від мільйонів українських громадян. Немає жодної влади, яка б зуміла проігнорувати нашу спільну волю жити в демократичній державі.

День Свободи дає нам приклад того, як треба діяти.

Я пишаюся цим Днем і вірю, що його цінності знову об’єднають всю Українську державу.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: