Олександр Зінченко Радник голови Українського інституту національної пам’яті

Рівень кретинизму у Польщі починає набувати небезпечних значень

Так от до Сейму внесений законопроект, що вносить зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі.

Законопроект дозволяє посадити на термін до 3-х років за заперечення участі українців у Голокості, якщо хтось заперечує участь поляків у Голокості - все ок.

Ст 1. п.2а
«Злочинами українських націоналістів та українських формацій, що колаборували із ІІІ Рейхом, у визначенні закону, є дії, здійснені українськими націоналістами у 1925-1950 роках, які полягають у застосуванні насильства, терору або інших форм порушення прав людини проти як окремих особистостей, так і груп населення, а особливо – проти населення польського.

Злочином українських націоналістів та українських формацій, що колаборували із ІІІ Рейхом є також участь у винищенні єврейського населення та геноциді громадян ІІ Речіпосполитої Польської на теренах Волині і Східної Малопольщі».

Ст 55. Кримінальна відповідальність за публічне і всупереч фактам заперечення злочинів.

Той, хто публічно і всупереч фактів заперечує злочини, про які ідеться у ст 1. […] підлягає штрафу або позбавленню волі на термін до 3-х років.

Пояснювальна записка до законопроекту - це окрема історія. Вірніше, після того, що автор робить із Історією, він як чесний чоловік мав би на ній одружитися.

Мені цікаво, президенти підписують якісь декларації, в яких говорять про інтенсифікацію діалогу істориків... Ну, напишіть вже тоді крок праворуч-ліворуч - розстріл! А то якісь 3 роки!

Подробиці тут (для перегляду натисніть на зображення):

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: