Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Церковні патріоти і колаборанти. Як відрізнити

Відповідь проста

Навіяно новинами про розмову ієрархів УГКЦ з Папою про Україну…

Керівники МПвУ люблять порівнювати себе з УГКЦ.

Мовляв, чому греко-католики можуть бути частиною Католицької Церкви з центром у Римі – і їх називають патріотами, – а вони, провідники МП в Україні, за своє підпорядкування Московському патріарху отримують від людей звинувачення у непатріотизмі та колаборантстві з ворогом.

Відповідь проста: тому, що греко-католицькі ієрархи НЕ МОВЧАТЬ на неправду, називать все так, як є: Росію – агресором, події на Сході – війною і окупацією. В тому числі ОФІЦІЙНО перед обличчам Папи. І ВИМАГАЮТЬ від нього також правдивих і слів, і дій для зупинення російської агресії проти України.

А керівництво МПвУ другий рік поспіль в унісон з Москвою розповідає про "громадянську війну", про "повстанську армію" на Донбасі та вихваляє п. Кирила за "велику турботу про Україну".

От у цьому й відмінність: провідники УГКЦ наскільки можуть – служать своєму НАРОДУ, а керівництво МПвУ – своєму московському КЕРІВНИЦТВУ.Навіяно новинами про розмову ієрархів УГКЦ з Папою про Україну…

Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: