Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Окупанти затримали архієпископа Кримського Климента на адмінкордоні з Кримом

Архієпископ Кримський Клімент

Сьогодні при перетині адмінкордону з окупованим Кримом на пункті Чонгар було затримано російськими службовцями архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента

Приводом для затримки була «посилена перевірка документів». Протягом понад години його не випускали з приміщення, не надаючи пояснень. Про затримання стало відомо, тому, можливо, зрештою архієпископ зміг перетнути адмінкордон і зараз перебуває в Сімферополі.

Подібне затримання відбулося раніше при його виїзді з Криму – тоді працівники російських служб проводили «посилену перевірку документів» та цікавилися метою поїздки. Затримання також тривало понад годину.

Посилену увагу до себе при перетині адмінкордону архієп. Климент пов'язує з тим, що він повідомляє правдиву інформацію щодо утисків української громади і вірних УПЦ КП в окупованому Криму. Що, очевидно, не подобається російській владі, яка у такий спосіб чинить тиск на нього.

Нагадаю, що у 2014 р. лідери кримськотатарського народу М. Джемілєв та Р. Чубаров не були пропущені російською владою через адмінкордон і дотепер вони не можуть в'їхати до Криму.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: