Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Про що промовчав митрополит Онуфрій на День Незалежності

Заголовки про «сенсаційність виступу» м. Онуфрія та «лють», яку він нібито викликав у Москві – або лютий тролінг авторів аналізу, або тонка інформаційна гра – спробувати зліпити з нейтрально–розпливчастої промови щось «українсько-патріотичне»

Вже кілька разів зустрічав у новинах посилання на аналіз промови м. Онуфрія від сайту «Патріоти», як нібито на якусь сенсацію.

Чи може сенсація в тому, що в Софіївському соборі митрополит не сказав про необхідність припинити «громадянську війну», не закликав «всіх скласти зброю»? Не повторив тезу про «повстанську армію» та «ополченців», які «теж є нашими вірними»?

Я не бачу тут ніякої сенсації, а виключно прояв здорового глузду. Бо якби такі речі, які м. Онуфрій не раз раніше вже заявляв у інтерв'ю, він виголосив у Святій Софії – це був би скандал ще більший, ніж з невставанням у Верховній Раді.

Чи може нарешті прозвучали з митрополичих вуст слова засудження російської агресії проти України? От це була би справжня сенсація. Але як звично митрополит МП ані словом не прохопився про кремлівську агресію, як причину війни і кровопролиття в Україні.

Тож заголовки про «сенсаційність виступу» м. Онуфрія та «лють», яку він нібито викликав у Москві – або лютий тролінг авторів аналізу, або тонка інформаційна гра – спробувати зліпити з нейтрально–розпливчастої промови щось «українсько-патріотичне». Так можна і п. Кирила записати в «українські патріоти» – на тій підставі, що він нашого Президента зі святом Незалежності привітав…

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: