Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Чому цю церкву треба називати московською (ДОКУМЕНТ)

Служителі УПЦ МП самі себе визнали Московським патріархатом

«Московский патриархат, Украинская православная церковь», підпис, печатка. Фото взяте з публічного допису клірика УПЦ МП, тобто він сам хотів, щоб такий документ усі бачили.

14479714_1081997931848490_5602998459054534637_n

На бланку чітко вказано назву церкви: «Московский патриархат», а далі назву СТРУКТУР (ПІДРОЗДІЛІВ) Московського патріархату і його посадових осіб – «УПЦ», «митрополит».

Внизу – печатка і підпис митрополита МП Кам'янець-Подільського Федора (Гаюна). Значення документові додає те, що м. Федір – постійний член Синоду УПЦ МП і голова її Церковного суду, тобто належить до вищого керівництва цієї конфесії.

До речі, перед м. Федором суд очолював м. Онуфрій. Вл. Федір – виходець з Почаївської лаври і, як можна робити висновок з фактів – висуванець і соратник м. Онуфрія.

Тож наступного разу, коли десь прочитаєте або почуєте, що «Московським патріархатом в Україні» цю конфесію називають «лише її вороги», а її офіційна назва «лише Українська православна церква» – покажіть, наприклад, цей документ.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: