Розкрадання при будівництві оборонних споруд інкримінують екс-чиновнику Запорізької ОДА

Розкрадання при будівництві оборонних споруд інкримінують екс-чиновнику Запорізької ОДА
Будівництво оборонних споруд

Чиновник дав вказівку підписати акти на виконання робіт по фактично невиконаних будівельних роботах

Колишньому стажисту на посаду заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА) Олексію Литвину інкримінують вчинення злочинів, передбачених 5 статтями Кримінального кодексу України. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив військовий прокурор сил АТО Олег Ціцак.

«У нього зараз близько 5 статей. Наразі важко сказати, яка саме міра відповідальності йому загрожує. Але понад 11 млн грн бюджетних коштів, списаних на оборонні – це дуже серйозна відповідальність», - зазначив він.

Ціцак уточнив, що у 2015 році всі обласні держадміністрації відповідали за певні ділянки роботи зі встановлення другої лінії оборони на лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях. Олексій Литвин у той час був стажистом на посаді заступника голови Запорізької ОДА і відповідав за спорудження опорних пунктів на лінії розмежування.

«Він дав вказівку підписати акти на виконання робіт по фактично невиконаних будівельних роботах. За його дій державі було надано збитків більше ніж на 11 млн грн», - сказав він.

За словами Ціцака, оголошення підозри Литвину - лише перший результат. У подальшому до відповідальності можуть бути притягнуті і інші особи.

Нагадаємо, напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що військова прокуратура сил АТО вручила підозру колишньому стажисту на посаду заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації (ОДА) Олексію Литвину у справі про розкрадання коштів при будівництві оборонних споруд на Донбасі. Однак суть підозри генпрокурор не уточнював.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: