Співачка з рідкісним діапазоном голосу дасть сольний концерт у Києві

Співачка з рідкісним діапазоном голосу дасть сольний концерт у Києві
Назгуль Шукаєва

Нову програму Назгуль Шукаєва презентує 19 березня

19 березня в Києві, у великому залі Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського, відбудеться сольний концерт співачки із рідкісним діапазоном голосу Назгуль Шукаєвої.

Нова сольна програма – Asia Tengri Jazz – має на меті показати всю багатогранність і творчу палітру Назгуль. Протягом концерту пролунають найкращі авторські твори, джазові стандарти та госпел (сучасний напрям у музиці, який почав свій розвиток ще в XVIII столітті).

Цього разу Назгуль Шукаєва вирішила об’єднати свій проект «Азія Тенгрі» (прем’єра якого відбулась п’ять років тому і користувалася великою популярністю на багатьох фестивалях: «Джаз Коктебель», «Андрiївській узвiз», «Країна мрій», «Трипільське коло») та інші проекти з її участю.

Плеяда найкращих українських музикантів і гостей з інших країн збереться разом, щоб поділитися красою автентичних творів Азії і Америки в авангардно-джазовій обробці.

Зокрема, у концерті візьмуть участь: Назгуль Шукаєва – вокал, Олексій Боголюбов – рояль, Валентин Корнієнко – контрабас, Алік Фантаєв – барабани, Un Ruu – флейта сякухати, Жанна Марчинська – віолончель, Орхан Агабейлі – перкусія, Олексій Кабанов – ут, ситара. Спеціальні гості: заслужений артист України Володимир Соляник – рояль, вокальний ансамбль Alter Ratio.

Назгуль Шукаєва народилась у Казахстані, потім переїхала жити до України. Співачка має рідкісний діапазон голосу: від горлового співу до сопрано, що дозволяє їй виконувати як аутентичний фолк, джаз, так і сучасну академічну музику. Унікальність Назгуль полягає ще і в тому, що вона володіє давньою технікою горлового співу «кай», поєднуючи її із сучасною манерою звуковидобування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: