Українцям покажуть «Війну химер»

Українцям покажуть «Війну химер»

Документальна кінострічка розповідає про війну, кохання та смерть

Сьогодні в Україні почався прокат кращих фільмів Docu/Xit, в числі яких фільм Анастасії та Марії Старожицьких «Війна химер», з перших відгуків критиків, не схожий ні на один фільм про триваючу досі війну.

Фільм вже став учасником міжнародних конкурсних програм Одеського міжнародного кінофестивалю і Docudays.ua, номінувався в числі восьми українських прем'єр-2017 у відборі національного претендента на кінопремію Оскар. При цьому повнометражний фільм був знятий практично без фінансування, за власні кошти режисерів і на фотоапарат. Більше того, спочатку була пережита особиста історія любові і війни, а тільки потім відновлена по шматочках камерою.

За кадром і в кадрі Анастасія Старожицька і боєць-доброволець Валерій Лавренов розповідають один одному про те, що відбувається навколо, включаючи життя в постраждалих від обстрілів містечках, трагедію Іловайського котла, вихід з оточення, похорон побратимів, спробу створити мирний побут і вже спільну поїздку на лінію фронту. Це чуттєва історія, в якій документальні зйомки стали інструментом щирої розповіді.

Прокат «Війни химер» проходить в Києві в кінотеатрі «Жовтень з 14 вересня по 25 жовтня і в кінотеатрах мережі« Планета-кіно »в Одесі, Харкові, Львові, Дніпрі, Сумах та Херсоні з 28 вересня по 4 жовтня.

 Розклад усіх показів Docu/Xit на сайті docuhit.org

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: