Лікар з США назвала два засоби, які можуть врятувати від коронавірусу

Лікар з США назвала два засоби, які можуть врятувати від коронавірусу

Передозування та самолікування можуть мати побічні ефекти

Дослідження показали, що цинк ефективно уповільнює реплікацію вірусів, що викликають застуду

Лікар-госпіталіст з Нью-Йорка (США) Валентина Голобородько, яка працює в Montefiore Medical Center, розповіла про два доступні засоби, які можуть врятувати від коронавірусу.

Про це вона заявила в ефірі ТСН.

За її словами, позитивний вплив можуть чинити цинк і вітамін С.

«З вітаміном С було два великих дослідження. В одному високі дози вітаміну С зменшували смертність у хворих з сепсисом, тобто з дуже важкою інфекцією в цілому. Друге дослідження було рік тому, що підтвердило ефективність високих доз вітаміну С внутрішньовенно при гострому респіраторному дистрес-синдромі», – зазначила Голобородько.

Лікар додала, що у хворих на коронавірус спостерігається і те, і інше, тому є привід думати, що вітамін С внутрішньовенно буде ефективним для лікування важких хворих у реанімаціях. Вже проводяться випробування.

Голобородько підкреслила, що немає науковий підстав стверджувати, що малі дози вітаміну С допоможуть запобігти Covid-19 або полегшать його перебіг, але можуть допомогти не захворіти тим, у кого є недолік цього вітаміну в організмі. Наприклад, у людей з хворобами – діабетом або з нирковою недостатністю – вітамін нормалізує функції імунітету, а значить, знижує ризик захворіти.

У той же час вона попередила, що дози понад два грами на день можуть викликати побічні ефекти – болі в животі, нудоту, діарею.

Також у минулому дослідження показали, що цинк ефективно уповільнює реплікацію вірусів, що викликають застуду.

«Було велике дослідження, де люди з застудою вживали цинк в льодяниках – 0,13 мг кожні дві години. І в них симптоми застуди скоротилися на три дні. Також було дослідження близько 10 років тому, що цинк може пригнічувати реплікацію вірусу Sars, який є майже близнюком Covid-19. Спираючись на ці дані, є надія, що цинк може якось запобігти захворюваності на Covid-19 або зробить перебіг хвороби легким. Цинк зараз також вивчається», – сказала лікар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: