Чорнобильська катастрофа - велике свято. «Слуга народу» шокував телеглядачів (відео)

Чорнобильська катастрофа - велике свято. «Слуга народу» шокував телеглядачів (відео)
Скандальний нардеп Микола Тищенко

Микола Тищенко вважає святом День пам’яті Чорнобильської трагедії

Народний депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко назвав святом День пам’яті Чорнобильської трагедії 26 квітня.

Таке від нього почули глядачі телеканалу «Наш».

«Хочу нагадати, що 26 квітня буде свято, дуже велике, дуже важливе свято. Це трагедія, Чорнобильська катастрофа», - сказав Тищенко у прямому ефірі телеканалу.

Він закликав українців «привітати, подякувати, поклонитися тим людям, які багато років назад захистили нас від цієї катастрофи».

На це ведучі телеканалу йому зауважили, що 26 квітня – День пам’яті Чорнобильської трагедії, а не свято.

Микола Тищенко відомий своїм кримінальним минулим (у певних колах його називають на прізвисько Коля Оболонський) і талантом постійно потрапляти в різноманітні медійні скандали, що б'ють як по ньому, так і по іміджу партії і президента, яких він представляє.

26 квітня є Днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. 

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС внаслідок техногенної катастрофи було зруйновано реактор 4 енергоблоку. Радіоактивні речовини, що потрапили в повітря, розсіялися не тільки над Україною, а й багатьма країнами Європи. Із перших днів ліквідатори самовіддано взялися долати цю катастрофу, не замислюючись над загрозою власному життю. Назавжди втрачене здоров’я, загублені життя – ось ціна, якою вдалося ліквідувати пожежу на станції. 30-кілометрова територія навколо ЧАЕС стала пусткою. Наслідки Чорнобильської катастрофи ще багато десятиліть нагадуватимуть про небезпеку проведення некотрольованих технічних випробувань та необхідність запобіжних заходів під час освоєння мирного атому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: