СБУ розслідує зневажливі висловлювання екс-мера Ужгорода про українську мову

СБУ розслідує зневажливі висловлювання екс-мера Ужгорода про українську мову
Сергій Ратушняк

Ратушняк писав, що «лише у хохлів усі питання і проблеми вирішені і залишилось розстрілювати всіх, хто шипить галицьким акцентом»

Спецслужбовці відкрили провадження щодо Ратушняка за зневажливі висловлювання у Facebook про українську мову. Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила народний депутат від «Об’єднання «Самопоміч» Ірина Подоляк.

«Як результат мого звернення СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Ратушняка за зневажливі висловлювання про українську мову», – йдеться у повідомленні Подоляк.

У свою чергу СБУ повідомила, що опрацювала депутатське звернення і в рамках кримінального провадження перевіряє факти, зазначені у зверненні. 

Ще 1 лютого Ірина Подоляк написала до Служби безпеки України, аби там звернули увагу на пост, який оприлюднив екс-мер Ужгорода Сергій Ратушняк.

«Я тут у СБУ вирішила написати, бо 30 січня 2017 року колишній міський голова Ужгорода Ратушняк Сергій на своїй сторінці у ФБ опублікував повідомлення, у якому закликав будувати стіни кримські, донбаські, чернівецькі, одеські, львівські й відгородитись від «ненависної» київської влади... У коментарі до свого повідомлення той пан пише, що «лише у хохлів всі питання і проблеми вирішені і залишилось розстрілювати всіх, хто шипить галицьким акцентом, який окреслили українською мовою», називає українську мову «хрюканням і блювотинням», а також зазначає, що «влада і ресурси у сіоністів, що гоїв вважають тваринами». Це, зокрема, про «публічне приниження чи зневажання української мови» вам ілюстрація, якщо деяким небожителям здається, що такого нема», – написала Ірина Подоляк у Facebook.

влада і ресурси у сіоністів, що гоїв важають тваринами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: