Соратники Саакашвілі підтвердили, що він виїхав зі Львова

Соратники Саакашвілі підтвердили, що він виїхав зі Львова
Михайло Саакашвілі у Львові

13 вересня у Саакашвілі заплановано мітинг у Чернівцях о 18:00 на центральній площі міста

Про місце перебування екс-глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі, який вночі зник з готелю у Львові, наразі знає лише найближче оточення. Про це УНІАН повідомив член партії «Рух нових сил», який разом з командою Саакашвілі перебуває у Львові.

Як повідомлялося, вночі до готелю під‘їхав мікроавтобус, у якому було кілька осіб у камуфляжній формі, до нього сіли кілька членів команди Саакашвілі, які супроводжують його в Україні, а згодом Саакашвілі залишив готель на іномарці. До ранку у готель він так і не повернувся.

«Ще вчора увечері обговорювалося, як провести 13 вересня зустріч з людьми у Чернівцях, мітинг. Конкретних речей про те, коли і як виїжджати не було. Тому на даний час про місце перебування Саакашвілі знає лише його близьке оточення, щоб уникнути чергових провокацій», - пояснив співрозмовник.

За інформацією, у Львові залишилося кілька представників команди, яка супроводжувала Саакашвілі від кордону.

У готелі «Леополіс», де зупинився Саакашвілі, УНІАН заявили, що вся інформація про їхніх постояльців не розголошується, а коли і хто залишає готель - і поготів.

У Нацполіції області повідомили, що не мають інформації про місце перебування Саакашвілі.

Адвокат Саакашвілі Маркіян Галабала, повідомив, що він коментує лише юридичні аспекти щодо Саакашвілі, а його місце перебування і плани поїздок не в його компетенції.

У той самий час, на сторінці Саакашвілі у Facebook повідомляється, що 13 вересня відбудеться зустріч Саакашвілі в Чернівцях о 18:00 на центральній площі міста.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечер 10 вересня. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Відомо, що Саакашвілі й депутати не проходили прикордонний контроль. Політика вже внесли в «чистилище» «Миротворця».

Держприкордонслужба готує матеріали для прокуратури по трьох епізодах прориву.

У МВС запевняють, що під час інциденту з проривом кордону прихильниками Михайла Саакашвілі тілесні ушкодження отримали 11 бійців Національної поліції та п’ять працівників Держприкордонслужби.

12 вересня Саакашвілі підписав протокол про вчинення адміністративного правопорушення і заперечення до нього.

Суд розгляне прорив Саакашвілі через кордон 18 вересня.

Також стало відомо, яке покарання загрожує Саакашвілі.

Як відомо, Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

У Генпрокуратурі України повідомили, що отримали копію запиту грузинських компетентних органів на видачу Михайла Саакашвілі Грузії.

Саакашвілі припускав, що після його повернення в Україну його спробують викрасти й видати грузинській владі. 

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: