Бізнесмен Фукс заявив, що ніколи не відмовлявся від українського громадянства

Бізнесмен Фукс заявив, що ніколи не відмовлявся від українського громадянства
Павло Фукс
Український меценат і засновник девелоперської компанії Mos City Group Павло Фукс заявив, що народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства, а всі бізнесмени, які займаються проектом меморіального центру «Бабин Яр», родом з України.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу «Фокус».

«Ми всі родом з України. Я народився і виріс в Харкові. Так вийшло, що потім довелося переїхати працювати в іншу країну, але наші коріння тут. Тому ми беремо участь в житті України. З 2000 року я намагаюся допомагати рідному місту: брав участь у реставрації Харківської обласної філармонії, побудував у Харкові храм, поставив пам'ятник міфічним засновнику міста козаку Харьку», – заявив Фукс.

Відповідаючи на запитання про громадянства РФ і України, Фукс сказав: «Так. Так як я довгий час працював у Росії, я отримав російський паспорт. Раніше це не було бар'єром. Як я вже говорив, я народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства».

Крім Павла Фукса в опікунську раду фонду «Бабин Яр» увійшли бізнесмен Віктор Пінчук, мер Києва Віталій Кличко, акціонери «Альфа-груп» Михайло Фрідман і Герман Хан. Сам проект меморіального комплексу оцінюють в 50-100 млн доларів, а завершити його планують до 2021 року – до 80-річчя трагедії в Бабиному Яру. Щодо своєї роботи в РФ, Фукс заявив, що займався там девелоперським бізнесом і банківською сферою, а тепер продовжить працювати в Україні.

«Я побудував у Росії велику кількість об'єктів нерухомості і торгових площ. Але займався не тільки девелоперським бізнесом. З 2010 року я був мажоритарним акціонером Совкомбанку. Протягом п'яти років прибуток і капітал банку збільшилися в 10 разів, а в рейтингу банків він піднявся з 98-го на 19-е місце. Совкомбанк входив в топ-5 по прибутку на капітал», - підсумував Фукс.

Як повідомлялося напередодні, під патронатом російських олігархів у Бабиному Яру може з'явитися антиукраїнський музей. Низка українських істориків з різних областей країни стривожені, що майбутній музей може стати антиукраїнським. Вони звернулися з відкритим листом до своїх колег, обраних експертами меморіального центру, із закликами до об'єктивності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: