Ціни швидко ростуть: Нацбанк перегляне прогноз інфляції

Ціни швидко ростуть: Нацбанк перегляне прогноз інфляції

Нацбанк оголосить новий прогноз інфляції за результатами засідання правління НБУ 26 жовтня

У вересні 2017 року споживча інфляція становила 16,4% у річному вимірі, а у місячному вимірі індекс споживчих цін зріс на 2%. Про це свідчать дані, опубліковані Державною службою статистики України.

Фактична інфляція перевищила прогноз, опублікований у Інфляційному звіті за липень 2017 року, повідомляє прес-служба Національного банку.

«Це зумовлено насамперед прискоренням зростання цін на сирі продовольчі товари, зростанням виробничих витрат, а також певним пожвавленням споживчого попиту. Вищою за прогноз була також і базова інфляція, хоча в цілому фундаментальний інфляційний тиск залишався помірним», - йдеться в повідомленні.

Нацбанк зазначає, що поточна динаміка індексу споживчих цін та його складових свідчить про подальше посилення ризиків відхилення інфляції від прогнозних показників, опублікованих у Інфляційному звіті (липень 2017 року).

«Новий прогноз інфляції та часовий горизонт повернення інфляції до цілі за допомогою монетарних інструментів буде оголошено за результатами засідання Правління НБУ з питань монетарної політики 26 жовтня 2017 року», - інформують у Нацбанку.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання реального ВВП України в 2017 році на 2% при споживчій інфляції на кінець року 10%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: