ДТЕК працює з витратами та покращує свої операційні показники, - Паращій

ДТЕК працює з витратами та покращує свої операційні показники, - Паращій

Експерт Олександр Паращій зауважив, що важливим фактором є операційний прибуток

Тариф для теплових електростанцій та ціна вугілля не єдині фактори, що впливають на фінансові показники групи ДТЕК. Компанія наразі не показує високих фінансових результатів, однак ефективно конфігурує свої послуги.

Про це заявив керівник аналітичного відділу інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Паращій.

«Ціни на вугілля в світі зростають. Принаймні, якщо дивитися за 9 місяців. Відповідно компанія на цьому заробляє. Те саме по тарифам на електроенергію. Вони хоча не суттєво зросли або, можна сказати, майже не зросли, але компанія, в принципі, є досить ефективною, вони працюють зі своїми витратами і покращують свої операційні показники», - заявив Паращій.

За словами експерта, складовими тарифу на електроенергію є власне її вартість, плата за маневреність, плата за потужність тощо. Відповідно, компанії можуть пропонувати оптовому ринку оптимальну конфігурацію своїх послуг. «Наприклад, якщо зростає плата за маневреність, вони можуть пропонувати більше маневрених енергоблоків і заробляти на цьому і т.д. Правила гри встановлюються Регулятором, але компанії, бачачи ці правила гри, можуть оптимізувати свої послуги таким чином, щоби заробляти максимальний прибуток», - зазначив він.

Паращій підкреслює, що на сьогодні фінансові показники групи ДТЕК покращуються, але не є зависокими. «Минулого року той же ДТЕК-енерго був страшно збитковий, цього року він трошки більш прибутковий. Але все одно фантастичних результатів не показує. Але на показник чистого прибутку люди, які дружать з головою, в Україні не дивляться», - каже експерт.

За його словами, важливим фактором є операційний прибуток. «Він (операційний прибуток, - ред.) справді у компанії ДТЕК дуже зростає, майже на 30%, якщо дивитися по звітності за 9 місяців, до майже 19 мільярдів гривень. Дуже непоганий результат», - заявив Паращій.

Як повідомлялося, згідно звіту компанії, за дев'ять місяців 2018 року EBITDA (операційний прибуток до сплати процентів, податків та амортизації) склав 19,0 млрд грн. Дохід групи ДТЕК за січень-вересень - 119,8 млрд грн, чистий прибуток - 3,4 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: