У Нацбанку похвалилися мільярдними прибутками банків

У Нацбанку похвалилися мільярдними прибутками банків

Також у НБУ відзначили стабільне зростання обсягів золотовалютних резервів

За вісім місяців 2017 року чистий прибуток платоспроможних банків становив 3,43 млрд грн. Про це повідомив в.о. голови Національного банку України Якій Смолій під час зустрічі правління НБУ з керівниками сорока найбільших банків України.

«Маємо зберегти і посилити позитивні тенденції, які нині спостерігаємо у банківському секторі. Так, за вісім місяців 2017 року чистий прибуток після оподаткування платоспроможних банків становив 3,43 млрд грн. Радує, що навіть з урахуванням збитків двох великих банків, викликаних відрахуваннями в резерви, банківська система залишилася прибутковою», - сказав він.

Також Смолій відзначив стабільне зростання обсягів золотовалютних резервів: «Із початку року Національний банк викупив на ринку понад півтора мільярда доларів США. В той же час невеликі коливання на валютному ринку Національний банк згладжував, виходячи на ринок з інтервенціями», – наголосив він.

Смолій підкреслив, що для зміцнення позитивних тенденцій має відновитися кредитування банками реального сектору економіки. Таке завдання, на думку в.о. глави НБУ, є пріоритетним для банків. «Ми розуміємо, що на заваді повноцінному відновленню кредитування стоять високі юридичні ризики, а також законодавчі перепони. Ці проблеми могли б бути вирішені за умови підтримки Верховною Радою важливих законопроектів з питань функціонування фінансового сектору. Це передусім законопроекти щодо захисту прав кредиторів та з питань банкрутства», – зауважив Смолій.

Як повідомлялося, на кінець поточного року рівень інфляції в Україні може виявитися вищим за поточний прогноз Національного банку (9,1%). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: