Як правильно купувати долари: головні правила

Як правильно купувати долари: головні правила
Як правильно купувати долари: головні правила

Правильно збирати кошти в тій валюті, в якій будете витрачати гроші

Частина українських обмінників працюють нелегально, тому надійніше купувати валюту в банках. При цьому, якщо плануєте купити велику суму, її потрібно попередньо замовити.

Загалом, те, як купувати валюту, залежить від того, на що плануєте витрачати гроші.

Якщо відкладати на конкретну купівлю

В такому разі правильно збирати в тій валюті, в якій будете витрачати гроші. Наприклад, якщо збирати на поїздку в Рим, найкраще купувати євро. Якщо ж ви плануєте купувати машину, ціна якої фіксована в доларах, найкраще відразу збирати американську валюту.

Якщо збирати на «чорний день»

У такому разі варто відразу купувати три різних валюти. Наприклад, долари, євро та юані. Такий кошик дасть змогу диверсифікувати (розділити) ризики. Це головний принцип.

Також не можна купувати гроші відразу.

Найкраще робити це невеликими порціями раз на місяць. При цьому велику частину коштів необхідно купувати ближче до літа, а до кінця року, коли курс традиційно зростає, обсяги закупівель можна знизити.

Де купувати валюту

Є такі законні способи придбати валюту: у банку, в обміннику і за допомогою банківського мобільного додатку.

Найбільш ризикований спосіб – обмінники. Річ у тому, що сотні таких пунктів працюють нелегально. Тому, перед тим як здійснити операцію, варто перевірити наявність ліцензії на валютні операції.

А якщо немає ліцензії, значить, немає і контролю. В такому обміннику можуть продати фальшивки й наступного дня зникнути. Також важливо, щоб після таких операцій надавали чеки.

Головна перевага купівлі валюти в банках – безпека. А головний недолік – черги в касах.

Крім того, перед тим як прийти до фінансової установи, краще заздалегідь переконатися, що у них є валюта в готівці. Цілком можливо, що під час прохання продати вам $200-300 співробітник відділення запропонує прийти в інший день.

Торік для українців з'явилася ще одна можливість – купувати валюту онлайн. Для цього потрібно або мати відкриту валютну карту, або ж відкрити інтернет-карту. Для останньої не потрібно буде йти в банк, правда, при цьому необхідно мати вже відкритий рахунок у фінансовій установі.

Відкриття інтернет-картки безкоштовне, також не потрібно платити комісію під час поповнення. Так, щоб купити долари, потрібно просто перевести певну суму зі своєї карти з нацвалютою на доларову. Конвертація відбудеться автоматично.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: